[R] Vittorio Veneto (Mały Modelarz 1/300)

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

ODPOWIEDZ
mr.jaro
x 13

Re: [R] Vittorio Veneto (Mały Modelarz 1/300)

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mr.jaro »

ace100 pisze: wt lis 05 2024, 22:40 W sieci znalazłem takie fotki. Można porównać kolory na modelu.
Ponoc dobre checi tez sie licza, ale mimo wszystko tego typu rady chyba trudno uznac za pomocne. Bo i skad pewnosc, ze modele te sa pomalowane poprawnie? A jesli nawet jakims cudem jeden z nich, wowczas prawdopodobienstwo wyboru tego wlasciwego siega jedynie 33.3%.
Ja bym sobie niuansami barwnymi czesci podwodnej kadluba specjalnie glowy nie zawracal.
Jarek M
x 887

Re: [R] Vittorio Veneto (Mały Modelarz 1/300)

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gk »

mr.jaro pisze: śr lis 06 2024, 12:43 Ja bym sobie niuansami barwnymi czesci podwodnej kadluba specjalnie glowy nie zawracal.
Bynajmniej, nie mam zamiaru :mrgreen:
Będzie zielone.
Wrzuciłem foto jaki mam karton. W sumie najpierw skłaniałem się ku temu drugiemu, ale skoro koledzy chcą "bardziej" zielone, to będzie wariant pierwszy ;-)
W Giuseppe Garibaldim mam takie bardziej mdłe zielone, co też o niczym świadczy.

A zdjęcia modeli, to zdjęcia modeli. Świadczą o tym, jak ktoś je wykonał. Natomiast przekonują mnie do zielonego :lol: .

Cóż, zdjęcia tym razem nie będzie. Nie chce mi się robić :haha:. A postęp dzisiejszy, choć ważny, to niewielki.
pzdr Grzegorz

ZŁO SQUAD
ODPOWIEDZ