[G] Answer, Nysa N59, 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[G] Answer, Nysa N59, 1:25
Nysa N59, Answer, 1:25. Opracowanie modelu: Adrian Wandtke. Model trudniejszy niż poprzedni Tarpan. Chciałem wykonać go w takim "Standard +" Najtrudniejszym elementem było ukształtowanie błotników przednich. Jak widać nie wyszło idealnie i jest to umęczone. Przy dachu widać lekkie przebarwienia od "budzia", ale to idzie jeszcze ogarnąć. Koła zrobiłem po swojemu, malując felgi i dodając dekle wykonane z pinezek. Pinezki te to dokładnie "Pinezki tapicerskie chrom 9,5 mm". Uciąłem grot i musiałem podszlifować podstawę pinezki aby uzyskać 9 mm średnicy. Dodałem gazetę Trybuna Ludu i atlas samochodowy na podszybiu. Zrezygnowałem z wycinania uszczelek okiennych jak zalecał autor. Szyby zrobiłem z całego paska folii przeźroczystej Tamiya 0,2 mm (świetna jakość i są różne grubości). Najgorszym miejscem do wykonania w modelu było połączenie słupków "A" z przednią szybą. Trzeba pasować 15 razy i raz przykleić, ale na następny dzień
The Show Must Go On
Re: [G] Answer, Nysa N59, 1:25
Znakomita robota. Jest na co popatrzeć.
Chromowane elementy wyglądają imponująco.
Chromowane elementy wyglądają imponująco.
Błotniki muszą takie być, w końcu to model kartonowy. Za to dekielki nadrabiają wszelkie (niewidoczne) usterki. Nawet mi się rymło. Gratuluję fajnego modelu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Piękne wykonanie. Czy z tego wydawnictwa będzie do sklejenia może "Warszawa" ?
Nie oglądaj się za siebie, tam nic się nie zmieniło...
Relacja: M/S Gryf Pomorski, MM 1/1969, 1:400
Galeria: RWD 9S, MM 3/1968, 1:25
Relacja: M/S Gryf Pomorski, MM 1/1969, 1:400
Galeria: RWD 9S, MM 3/1968, 1:25
ace100 - z tego co kojarzę to Answer w swoim dorobku nie ma Warszawy.. znaczy jest, ale to model dla początkujących z serii Kartonowego Expressu.
kukis1983 - moje zdanie już znasz na temat Nysy i całej serii zbudowanych przez Ciebie modeli. Nic tylko się kunsztu uczyć
kukis1983 - moje zdanie już znasz na temat Nysy i całej serii zbudowanych przez Ciebie modeli. Nic tylko się kunsztu uczyć
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Robi wrazenie. Ja tam niedoróbek specjalnie nie widze, w zasadzie wogóle.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Eleganckie autko wyszło choć gdyby tak te czarne linie listków przedniego błotnika a raczej przejścia ścian bocznych w przednią maskę zeszlifować i wyretuszować to wtedy byłoby super eleganckie autko.
W jaki sposób chromowałeś te dekle ? Wyglądają świetnie. Jakieś nowoczesne mazaki czy może bardziej tradycyjny metalizer ?
W jaki sposób chromowałeś te dekle ? Wyglądają świetnie. Jakieś nowoczesne mazaki czy może bardziej tradycyjny metalizer ?
Dekle są chromowane przez fabrykę (chyba galwanicznie), bo są to pinezki tapicerskie chrom 9,5 mm. Reszta "chromowanych" części to AK Interactive AK-477 XTREME METAL - CHROME, gdzie podkładem był czarny połysk.
The Show Must Go On
- Heinrich Kosmala
- x 169
...inne propozycje jakiej sprawdzonej farby można użyć na opony?
Gdzieś kiedyś wyczytałem i zanotowałem; Humbrol 67; albo Revell 9, albo Tamiya XF-85
Gdzieś kiedyś wyczytałem i zanotowałem; Humbrol 67; albo Revell 9, albo Tamiya XF-85