T34/85, M3A1 Scout Car. Diorama, 1/35.

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

ODPOWIEDZ
Robert Karwan

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Robert Karwan »

Teraz będzie trochę przerwy bo biorę się za modele. Myślę że tydzień, aż coś tam posklejam. Czyba, że uzupełnić o coś "podstawkę"
Fidel

Post autor: Fidel »

Nn no Robert bardzo dokładnie to nam opisałeś i tak właśnie prowadź swoją relację, i przedstaw jakiś pojazd w budowie OK :mrgreen:

pozdrawiam
Ukończone: M 113 Fitter
koniu_1

Post autor: koniu_1 »

Naprawde ekstra topic Robert!! Czekam z niecierpliwością na dalsze wpisy!!
Okonek

Post autor: Okonek »

Jestem trzeci w kolejce :mrgreen:
pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
vark

Post autor: vark »

OK to jak wczesniejsze miejsca są zajete to bedę CZWARTY :razz:
Wpadka

Post autor: Wpadka »

zeby sie nie spoznic wezme nr. 5
Awatar użytkownika
Tymoty

Post autor: Tymoty »

Robi się ogonek. To i ja tu stanę. A tak właściwie co tu dają :?: :lol:

A odnośnie tematu i mnie się to przyda. Dotychczasowe moje wypociny (sztuk jeden) nie są nawet tak dobre, jak najmniejszy kamyk z Twojej :spoko:
Pożeglowałem sobie trochę i - LUDZIE, JA CHCĘ NA MORZE
Awatar użytkownika
JAH

Post autor: JAH »

6
po ile masło ??
"Nie śmierć rozdziela ludzi, lecz brak miłości"
Awatar użytkownika
pulpetto
x 20

Post autor: pulpetto »

Ja stanę za Panem, ale skoczę a chwilę do mięsnego, bo papier rzucili :jupi: Brać dla kogoś. A poważnie. Czytam z zainteresowaniem i namawiam jednego kumpla, który planuje popełnic jakąś dioramkę. :)
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Robert Karwan

Post autor: Robert Karwan »

Witam ponownie ;-) Prace powoli nabierają rozpędu. Zabrałem się na model M3A1 Scout car ze zwezdy. Straszny model. Same nadlewki na wypraskach i przesunięcia na formie. Zabrałem się już za niego parę miesięcy temu, ale zaprzestałem pracy gdyż nerw silnie mi się podnosił przy jego budowie. :twisted: Ale stało się i zrobiłem. Nie bedę opisywał jak skleiłem nadwozie, nadbudówkę i całą resztę, bo i tak wszystko według instrukcji. Dodam do niego blaszkę Edzia 35 065, gdzie jest parę drobiazgów które można wymienić w samym modelu i wcale nie jest trudna przy montażu. Ale o samym malowaniu. :idea: Zawsze cały i każdy model gruntuję na czarno. Zaznaczają się wtedy wszystkie niedkładniści przy klejeniu i szpachlowaniu. Dopiero na to nanoszę kolor własciwy. W tym przypadku cały model będzie pokryty farbą A114 ANA 613 Olive Drab. Dodatkowo. Maluje jak najmniejszą kreską. Dzięki temu operując aerografem przy malowanej powierzchni modelu mogę ominąć wszystkie zagłębienia, łączenia blach itp. Przez co model juz we wstępnej fazie malowania jest "trochę zniczczony" gdyż zagłębienia są ciemne. Ale w tym przypadku , co widać na zdjęciach, będe musiał jeszcze to trochę poprawić. Siedzenia pomalowane sa kolorem A 67 Polish Khaki. W tej fazie prac nic jeszcze nie brudziłem. A farby :?: Maluję Pactrami. Z emali poczciwego Humbrola zostały mi tylko metalizery do przecierek suchym pedzlem. Oraz parę kolorów do malowania niemieckich mundurów. Całą resztę pokazują zdjęcia. Pozdro. :lol:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr maja 25 2005, 17:24 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ