Dyskografie, całe dyskografie
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Marcintosh
- x 8
Duźgu, a rzuć jakimiś wykonawcami tego funku.
Co do moich dyskografii, to takich, które mogę słuchać od początku do końca jest bardzo dużo (bo słuchać to se można); zastanowiło mnie natomiast co innego - ilu wykonawców ma od początku do końca takie albumy, które mi się naprawdę całe podobają i uważam je za bardzo dobre i wracam do nich co jakiś czas. Pomijam tu takich, którzy wydali mniej niż 3 płyty i takich, których płyty są wszystkie bardzo fajne, ale za mało się od siebie różnią (klasyczny przykład to Motorhead - wystarczy znać jedną płytę, żeby wiedzieć, co jest na pozostałych). No więc takich zespołów wyszło mi zadziwiająco mało:
Tool
Nirvana
Alice In Chains
Jane's Addiction (ale to warunkowo, bo jeszcze za mało słuchałem ostatniej płyty - poprzednie są powalające, ale zanim to stwierdziłem, musiałem je wiele razy przesłuchać)
Co do moich dyskografii, to takich, które mogę słuchać od początku do końca jest bardzo dużo (bo słuchać to se można); zastanowiło mnie natomiast co innego - ilu wykonawców ma od początku do końca takie albumy, które mi się naprawdę całe podobają i uważam je za bardzo dobre i wracam do nich co jakiś czas. Pomijam tu takich, którzy wydali mniej niż 3 płyty i takich, których płyty są wszystkie bardzo fajne, ale za mało się od siebie różnią (klasyczny przykład to Motorhead - wystarczy znać jedną płytę, żeby wiedzieć, co jest na pozostałych). No więc takich zespołów wyszło mi zadziwiająco mało:
Tool
Nirvana
Alice In Chains
Jane's Addiction (ale to warunkowo, bo jeszcze za mało słuchałem ostatniej płyty - poprzednie są powalające, ale zanim to stwierdziłem, musiałem je wiele razy przesłuchać)
Jednak macie podobne gusta Popatrzcie na mój avatar to odrazu wam powie co u mnie leci Pan Satriani, Vai, Morse(Mój Mały master w dziedzinie Gitary razem z Satrianim), Clapton, Hendrix, Aerosmith, Deep Purple, Led zeppelin, AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Moonspell, Nightwish, Lubomski, Turnau, ŚP. Nalepa , Dżem, Cannibal Corpse (Brutal Death Metal ale cóż...Rytmika jest niezła ) Paco De Lucia, Paganini, Mozart, Korsakov, Vivaldi, troszkę Yngwiego Malmsztina, Black Sabbath, Black Label Society, Dream Theater (miałem taki zaszczyt że na koncercie byłem) Sam Petrucci, Vader, Racer X, Paul Gilbert, Anthrax, Dżem, Kazik, Kult, oraz moi ukochani... Guns'n'Roses, Shannon, Slayer, Santana... ogólnie jeszcze jest tego więcej
Jak już odgrzaliście takiego kotleta to coś napisze. Z Zespołów których mógł bym przecłuchać na raz całe dyskografie wybieram :
Iron Maiden
Children of Boodom
Blind Guardian
Jean Michel Jarre
Mike Oldfield
Zresztą to też zależy od stopnia zajętości umysłu innymi sprawami - np picie piva w barze i rozmowa czy też praca bądź nauka - w takich sytuacjach ta lista zapewne rozszerzy się do wszystkich kapel które lubie.
Pozdrawiam
Iron Maiden
Children of Boodom
Blind Guardian
Jean Michel Jarre
Mike Oldfield
Zresztą to też zależy od stopnia zajętości umysłu innymi sprawami - np picie piva w barze i rozmowa czy też praca bądź nauka - w takich sytuacjach ta lista zapewne rozszerzy się do wszystkich kapel które lubie.
Pozdrawiam
- Krzysiek D