*[Relacja/Statek] Dar Młodzieży GPM 1/2004
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Bundy ja mam pytanko co do tych sklejek. Też kiedyś zdarzyło mi się używać jako materiału sklejek po skrzynkach, a dokładnie jak wracałem z ważywniaka zobaczyłem stertę skrzynek noi wziąłem kilka do domu. Tylko miałem zawsze problemy ponieważ trudno było mi znaleźć nie powichrowane deseczki, często były brudne i powyginane(znalazłeś może na to jakiś patent ?? )trudno było też naklejać duże elementy bo to się wiązało zawsze z dzielenim elementów na równe części. Często muszę tyle deseczek powywalać bo nie nadają się do niczego, więc pytam się czy też masz taki problem, czy masz akurat takie idealne skrzynki
Sprawa wygląda następująco: w skrzynkach po cytrusach rzadko kiedy boki, które są wykonane ze sklejki są krzywe, krzywe są spody wykonane nie ze sklejki a z kawałków cieńkich deseczek, przynajmniej ja zawsze trafiałem na takie skrzynki w których sklejka jest prosta - no może nie każda, ale tak z 80% jest prostych i tylko te proste zostawiam.
Jeśli naprawdę nie możesz się doczekać to zapraszam TUTAJ do mojego topicu o Regulusie, w którym zastosowałem tę samą metodę.PMax pisze:Nie mogę się już doczekać jak kadłub będzie wyglądał po wypełnieniu wolnych przestrzeni pianką!
Pozdrawiam
W związku z faktem skończenia przeze mnie urlopu i powrotu do pracy i związanego z tym zamieszania przez kilka dni nie raczyłem was nowymi fotkami, bo po prostu nic nie robiłem. Dzisiaj jednak prace znów ruszyły i pokazuje wam to co właśnie zrobiłem.
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 17:23 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.
Właśnie moja gąsienica czy też larwa została pozbawiona zewnętrznej powłoki i pomalutku zaczyna przypominać owada (ale jeszcze nie motyla)
Ostatnio zmieniony pn cze 06 2011, 10:02 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 3 razy.