T34/85, M3A1 Scout Car. Diorama, 1/35.
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
-
Witam ponownie. Kończąc powoli figurki zrobiłem trochę bibelotów na M3 i T34 które gdzieś tam poupycham.
Pozdro.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:45 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam. Straciłem trochę wenę do pracy więc i prace postępują bardzo wolno. I ciągły brak czasu daje o sobie znać. Na zdjęciach T34 już pobrudzony, ale jeszcze nie gotowy.
Pozdro
Pozdro
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:50 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajnie się prezentuje ten T 34 szczególnie zabrudzenia wykonywane metodą pastelową się sprawdzają ja ostatnio będąc na Węgrzech zakupiłem sobie pigmenty firmy Falcon i się sprawdzają b. dobrze a pewnie wiesz Robert, że CMK-a produkuje od niedawna swoje pigmenty i podobno są także dobre... Aha jeszcze jedna rzecz wprwdzie dla mnie osobiście mniej istotna ale Robert czy przypadkiem ta T 34 nie powinna mieć zaokrąglonych błotników z przodu i włazu dowódcy z dwoma klapami bo mam takie zdjęcie czołgu z numer 1213 chyba i on takie miał ale to pewnie tylko moje dywagacje.
pozdrawiam i model bardzo piątka
pozdrawiam i model bardzo piątka
Ukończone: M 113 Fitter
-
No Paweł zabiłeś mi ćwieka z tymi błotnikami. Robiąc ten model opirałem się na publikacji Kagro Camouflage & Decals Eastern Front część I gdzie są kalki na ten czołg, rysunek oraz plansza barwna. Tam widnieją błotniki odchylane do góry. Właz dowódcy jest z dwiema klapami, na zdjęciach jeszcze tych klap nie umieściłem. Natomiast pomyliłem się na wieży, gdzie kierując się instrukcją Dragona ściąłem wybrzuszenie pancerza z lewej strony pod wieżyczką dowódcy i będe teraz musiał to teraz zakryć.
No i cóż, powoli kończę tę dioramkę, w zasadzie zostały już tylko figurki, za które jakoś nie mogę się zabrać. Zostało mi tylko cieniowanie mundurów i pomalowanie ekwipunku. Czas więc będzie pomysleć o czymś nowym. Mam już plany w zarysie ale to się zobaczy. Nowy temat, nowa relacja
Pozdro
No i cóż, powoli kończę tę dioramkę, w zasadzie zostały już tylko figurki, za które jakoś nie mogę się zabrać. Zostało mi tylko cieniowanie mundurów i pomalowanie ekwipunku. Czas więc będzie pomysleć o czymś nowym. Mam już plany w zarysie ale to się zobaczy. Nowy temat, nowa relacja
Pozdro
-
Tak to będzie wyglądać.
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:55 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Cześć
No co tu dużo mówić.Diorama jest poprostu super.Nie po raz pierwszy Robert udowodniłeś,że masz świetne pomysły i zmysł do projektowania.Wykończenie szczegółów jest na najwyższym poziomie.Podoba mi się szczególnie malowanie i wykończenie budynku/muru pruskiego,zresztą pojazdy też są świetne.Jednym słowem wielkie brawa dla pana Roberta
No co tu dużo mówić.Diorama jest poprostu super.Nie po raz pierwszy Robert udowodniłeś,że masz świetne pomysły i zmysł do projektowania.Wykończenie szczegółów jest na najwyższym poziomie.Podoba mi się szczególnie malowanie i wykończenie budynku/muru pruskiego,zresztą pojazdy też są świetne.Jednym słowem wielkie brawa dla pana Roberta