T34/85, M3A1 Scout Car. Diorama, 1/35.

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jeta

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jeta »

Robert czy ta fotka nie powinna przypadkiem wyglądać tak ?
Robert Karwan

Post autor: Robert Karwan »

Dokładnie tak, następnym razem się poprawie. :oops:
Robert Karwan

Witam ponownie. :) Kończąc powoli figurki zrobiłem trochę bibelotów na M3 i T34 które gdzieś tam poupycham.

Obrazek

Pozdro. :lol:
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:45 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Robert Karwan

Witam. Straciłem trochę wenę do pracy więc i prace postępują bardzo wolno. I ciągły brak czasu daje o sobie znać. Na zdjęciach T34 już pobrudzony, ale jeszcze nie gotowy.

Obrazek

Obrazek

Pozdro :lol:
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:50 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Fidel

Post autor: Fidel »

Fajnie się prezentuje ten T 34 szczególnie zabrudzenia wykonywane metodą pastelową się sprawdzają ja ostatnio będąc na Węgrzech zakupiłem sobie pigmenty firmy Falcon i się sprawdzają b. dobrze a pewnie wiesz Robert, że CMK-a produkuje od niedawna swoje pigmenty i podobno są także dobre... Aha jeszcze jedna rzecz wprwdzie dla mnie osobiście mniej istotna ale Robert czy przypadkiem ta T 34 nie powinna mieć zaokrąglonych błotników z przodu i włazu dowódcy z dwoma klapami bo mam takie zdjęcie czołgu z numer 1213 chyba i on takie miał ale to pewnie tylko moje dywagacje.

pozdrawiam i model bardzo piątka :D
Ukończone: M 113 Fitter
Robert Karwan

No Paweł zabiłeś mi ćwieka z tymi błotnikami. :( Robiąc ten model opirałem się na publikacji Kagro Camouflage & Decals Eastern Front część I gdzie są kalki na ten czołg, rysunek oraz plansza barwna. Tam widnieją błotniki odchylane do góry. Właz dowódcy jest z dwiema klapami, na zdjęciach jeszcze tych klap nie umieściłem. Natomiast pomyliłem się na wieży, gdzie kierując się instrukcją Dragona ściąłem wybrzuszenie pancerza z lewej strony pod wieżyczką dowódcy i będe teraz musiał to teraz zakryć. :oops:
No i cóż, powoli kończę tę dioramkę, w zasadzie zostały już tylko figurki, za które jakoś nie mogę się zabrać. Zostało mi tylko cieniowanie mundurów i pomalowanie ekwipunku. Czas więc będzie pomysleć o czymś nowym. Mam już plany w zarysie ale to się zobaczy. Nowy temat, nowa relacja :?:

Pozdro :lol:
Robert Karwan

Tak to będzie wyglądać. :lol:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 26 2005, 8:55 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Olek_Bytom

Post autor: Olek_Bytom »

Jestem pod wrażeniem tej dioramki, ale jeszcze większe wrażenie wywiera na mnie budowa modelu/dioramy on-line z opisem co i jak. Więc dzięki Robercie za podzielenie się z nami twoimi informacjami i technikami, może i ja coś teraz wydłubię ??.

Pozdrawiam Olek
Tak wiele modeli, tak mało czasu
Robert Karwan

Dzięki Olku za uznanie, myślę że inni też na tym skorzystają. :lol: Ale tak się zastanawiałem ostatnio, że nie tylko małe repliki trzeba sklejać, ale też zacząć robić coś w skali 1/1. I oto jest. ;-)

Pozdro :D
Radagast

Post autor: Radagast »

Cześć
No co tu dużo mówić.Diorama jest poprostu super.Nie po raz pierwszy Robert udowodniłeś,że masz świetne pomysły i zmysł do projektowania.Wykończenie szczegółów jest na najwyższym poziomie.Podoba mi się szczególnie malowanie i wykończenie budynku/muru pruskiego,zresztą pojazdy też są świetne.Jednym słowem wielkie brawa dla pana Roberta :!: :!: :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ