Modele z zapałek
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Modele z zapałek
Witam.
Kożystając z możliwości udzielania się na forum chcę przedstawić modele, które są rzadkością na witrynach modelarskich. Robione były przez mojego męża i na jego prośbę chce pokazać je innym modelarzom.
Pierwszy to SANTA MARIA, drugi to STAR 66 pontonowy wykonany bez planów, jedynym wzorem był oryginalny samochód. Oba modele wykonane są z zapałek co na pewno będzie ciekawą odmianą modelarstwa.
Pozdrawiam
Ela
Kożystając z możliwości udzielania się na forum chcę przedstawić modele, które są rzadkością na witrynach modelarskich. Robione były przez mojego męża i na jego prośbę chce pokazać je innym modelarzom.
Pierwszy to SANTA MARIA, drugi to STAR 66 pontonowy wykonany bez planów, jedynym wzorem był oryginalny samochód. Oba modele wykonane są z zapałek co na pewno będzie ciekawą odmianą modelarstwa.
Pozdrawiam
Ela
Witam
Przykro mi ale musze rozczarowac jeśli chodzi o koła, ponieważ robione były później niż cały model. Są zrobione z twardej pianki odzyskanej z kapoka.
Wiadomość dla Pifko, zdjęcia Santa Marii znajdują się po podanym adresem
http://www.modelarstwo.org.pl/szkutnicz ... index.html
Pozdrawiam
Ela
Przykro mi ale musze rozczarowac jeśli chodzi o koła, ponieważ robione były później niż cały model. Są zrobione z twardej pianki odzyskanej z kapoka.
Wiadomość dla Pifko, zdjęcia Santa Marii znajdują się po podanym adresem
http://www.modelarstwo.org.pl/szkutnicz ... index.html
Pozdrawiam
Ela
Pani Elu widziałem modele z zapałek ale tyczyły się one z reuły modeli budynków. Powiem tylko tyle, że jestem pod dużym wrażeniem i proszę przekazać mężowi aby nie poprzestawał na tych modelach. Z chęcia popatrzymy na nowemodele wychodzące z pod jego ręki...
Ostatnio zmieniony czw maja 27 2004, 11:34 przez Vivit, łącznie zmieniany 1 raz.
Pani Elo, proszę powiedzieć mężowi, że to istne dzieła sztuki i niech robi je dalej.
PS: Mam pytanie, czy są jakieś konkursy z modelami z zapałek ?
Doro cieszący się, że w jego mieście powstają takie cudne modele.
PS: Mam pytanie, czy są jakieś konkursy z modelami z zapałek ?
Doro cieszący się, że w jego mieście powstają takie cudne modele.
Ostatnio zmieniony czw maja 27 2004, 11:34 przez mDoro, łącznie zmieniany 1 raz.