Thunder pochodzi od mojego motocykla: Yamaha YZF600r THUNDERCAT
Mialem i chyba jeszcze ma swira na punkcie tej maszyny no i w virtualnym swiecie zostalem Thunder. Niestety duzo ludzi uzywa tego nicka,tak ze musze czesto troche zmieniac np. Thunder606 albo Thunder909.
Na imie mam Piotrek - a to już coś sugeruje.
Do tego często można mnie zobaczyć w koszulce Vader'a , a wokalista tej kapeli właśnie ma ksywe Piter. Znawcy tematu zaczeli mnie tak nazywać, rozeszło się to.
No i jakoś tak się przyjeło
Tempest - to mój ulubiony samolot a pierwszy 'zachodni' model jaki w życiu kupiłem za ogromne jak na tamte czasy dla mnie pieniądze był to właśnie model tempesta. No i mp w środku wyrazu to moje inicjały ale to już czysty przypadek.
Mój nick to nazwa okrętu z bitwy pod Cuszimą (bitwa ta wg historyków kończyła mój ulubiony okres w budownictwie okrętów czyli okres tzw. przeddrednotów). Na avatarku jest Borodino - bliźniak Suvorov'a.
Pozdrawiam
Sławek [Suvorov]
Suvorov to przede wszystkim nazwisko. Aleksander V. Suvorov (1729-1800) był tym kto w końcu 18 wieku zatrzymał Napoleona w jego podboju Europy. Pobił napoleońskich generałów: Moreau, Macdonald'a, i Joubert'a. Uważał że "szybkość jest istotą wojny". O tym jak bardzo miał rację przekonała się cała Europa po raz kolejny w roku 1939. Przepraszam Sławku za ten wtręt ponieważ wiem że Ty to wiesz. Piszę jednak o tym bo na przykładzie własnych dzieciaków widzę jak obca potrafi być młodym ludziom historia.
Jeta pisze:Suvorov to przede wszystkim nazwisko. Aleksander V. Suvorov (1729-1800) był tym kto w końcu 18 wieku zatrzymał Napoleona w jego podboju Europy. Pobił napoleońskich generałów: Moreau, Macdonald'a, i Joubert'a. Uważał że "szybkość jest istotą wojny".
Dodajmy, że był postacią, dla nas Polaków, nieciekawą, odpowiedzialną za zdławienie powstania kościuszkowskiego i rzeź Pragi. Wracając do samego okrętu (jego pełna nazwa: Kniaź Suvorov): służyli na nim i zginęli pod Cuszimą również Polacy, walcząc za cara Mikołaja. Historia lubi być przewrotna. Przepraszam za OT.
Pozdrawiam
Sławek [Suvorov]
Mój nick wywodzi sie z podstawówki, na początku było Pulpet, później zostałem fanem AC Milan, kupiłem koszulkę tego klubu i na plecach wypisałem sobie swoją ksywkę, ale żeby było z italiańska, przerobiłem na Pulpetto i tak zostało