[relacja] Junkers Ju 88 C-6 (Military Model 3-4/2003)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
A oto fotel radiooperatora - tylnego strzelca.
Ostatnio zmieniony śr gru 07 2005, 14:46 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za słowa uznania, ale doprawdy, nie przesadzajmy... Przy okazji chciałbym zaznaczyć, że ogromny postęp, jaki zauważam w swoim modelowaniu, wynika przede wszystkim z lektury tego forum. I drugiego też. Dziękuję więc Wam wszystkim.
A teraz konkrety. Rysunki montażowe drugiego fotela zawiarają BŁĄD. Spójrzcie na zdjęcie. Chodzi mi o oparcie. Powinno być ono zaokrąglone. Sprawdziłem w materiałach źródłowych, zresztą surówka pokazana przez Pana Halińskiego też tak ma (klik). Na zdjęciu strzałki pokazują newralgiczne miejsca. Na szczęście udało mi się (z niemałym trudem) naprawić swój błąd - fotelik na zdjęciu ma już zaokrąglone oparcie.
A teraz konkrety. Rysunki montażowe drugiego fotela zawiarają BŁĄD. Spójrzcie na zdjęcie. Chodzi mi o oparcie. Powinno być ono zaokrąglone. Sprawdziłem w materiałach źródłowych, zresztą surówka pokazana przez Pana Halińskiego też tak ma (klik). Na zdjęciu strzałki pokazują newralgiczne miejsca. Na szczęście udało mi się (z niemałym trudem) naprawić swój błąd - fotelik na zdjęciu ma już zaokrąglone oparcie.
Ostatnio zmieniony śr gru 07 2005, 14:50 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 2 razy.
Punkt dla Ciebie, Marcinie. Na krawędzie nałożyłem troszeczkę ponalu, żeby były równiejsze (bo są z dwóch warstw kartonu). Takie mikroszpachlowanie.
Ostatnio zmieniony śr gru 07 2005, 14:50 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 1 raz.
- Artur Domański
W orginale miało to imitowć wersje A4 i miało na celu zmylenie ruskich, jak taki podleciał pod taka baterie to koniec.Swinger pisze:Też mi się nie podoba ten odcień niebieskiego na nosie. Malował to ktoś o kiepskim guście. ;)
SZbyby były faktycznie namalowane fatalnym kolorem niebieskim.
Model zapowiada sie super tylko komory podwozia zrób zamkniete. Konsultowałem ten bład z człowiekiem który projektował ten model i faktycznie przyznal mi racje.
W razie czego służe dokumentacja do Ju-88C6
Kabina od Ju-88C6
Oto zdjęcie 20mm działka MG 151. Jeżeli wstawiam za dużo zdjęć, to można mnie upomnieć - w razie potrzeby ograniczę się.
Lent, zaraz się z Tobą skontaktuję przez PW.
Lent, zaraz się z Tobą skontaktuję przez PW.
Ostatnio zmieniony śr gru 07 2005, 14:52 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 1 raz.
Po kilkudniowym procesie koncepcyjno-treningowym udało mi się wykonać karabiny maszynowe MG 17 (7,92 mm). Wykonanie ósmego z kolei (a zarazem tego, po którym miałem wreszcie trzy porządne) zabrało mi mniej niż pół godziny, czyli o wieeeeeeele, wiele mniej niż kombinowanie, jak to w ogóle wyprodukować (nie wspominając o setkach dziurek, które natrzaskałem w ramach treningu wymyślonymi bateriami wybijaków).
Kaemy są koszerne, tzn. z papieru (ale zawiniętego na drucie). Dziurki robiłem wycinakiem zrobionym z połączonych szpilek ze spiłowanymi ostrzami. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mogę to bliżej objaśnić.
Kaemy są koszerne, tzn. z papieru (ale zawiniętego na drucie). Dziurki robiłem wycinakiem zrobionym z połączonych szpilek ze spiłowanymi ostrzami. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mogę to bliżej objaśnić.
Ostatnio zmieniony śr gru 07 2005, 14:58 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 3 razy.