Kurz na modelach?!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Tylko Sik nie pomyślał że do tego pomysłu potrzebne są jeszcze dodatkowe otwory do cyrkulacji powietrza!! A to znów koszty cięcia w szkle!!
Wprawdzie mój sąsiad kiedyś coś takiego zrobił z tym że gablota od góry i od dołu była drewniana i klejona na silikon!! Ale ten sposób się sprawdza i opłaca gdy się to robi dla wiekszej ilosci modeli!! A mi chodziło o sposób sprawdzający sie w domowych - pokojowych warunkach!!
Wprawdzie mój sąsiad kiedyś coś takiego zrobił z tym że gablota od góry i od dołu była drewniana i klejona na silikon!! Ale ten sposób się sprawdza i opłaca gdy się to robi dla wiekszej ilosci modeli!! A mi chodziło o sposób sprawdzający sie w domowych - pokojowych warunkach!!
Amatorzy zbudowali arkę - profesjonaliści Tytanica.
Po ką chol... wiercić gablotę?!?! To nie ma sensu, bo jeśli układ jest zamknięty, to nie ma prawa być tam ruchu powietrza. Jak nie ma ruchu powietrza to znaczy ze tam nie ma naszego naskórka, a jak tam nie ma naszego naskorka to nie ma kurzu! Zamienił stryjek siekierkę na ekierkę... Po co sobie robić rafinerie z modeli. Wystarzczy mi ze mam brata akwaryste... Hardcore... Mam dośc w pokoju wężyków i wiader, a ponieważ jestem maniakiem kompów to i tak każdy w domu narzeka, ze mam glosnego kompa.... To tylko 4 wiatraki Ten pomysł chyba nie przejdzie...
Od samego początku mówiłem o dużej gablocie, jaką np. pokazał Okonek na str.7
Gablota ma być otwierana, a więc nie jest szczelna (posiada wiele otworów wentylacyjnych w postaci szpar między drzwiami/pokrywą a korpusem)
Chodzi tylko o niewielkie podniesienie ciśnienia w środku, a więc wentylatorki moga obracać sie wolniej i nie hałasować.
Gablota ma być otwierana, a więc nie jest szczelna (posiada wiele otworów wentylacyjnych w postaci szpar między drzwiami/pokrywą a korpusem)
Chodzi tylko o niewielkie podniesienie ciśnienia w środku, a więc wentylatorki moga obracać sie wolniej i nie hałasować.
Slk i tu jestes w bledzie. Moja wlasnie posiada takie szpary a to powoduje , ze raz w roku musze czyscic wszystkie modele. Kurz i tak sie tam dostanie . Caly czas mysle nad tym jak ja uszczelnicslk pisze:Od samego początku mówiłem o dużej gablocie, jaką np. pokazał Okonek na str.7
To tak dla przypomnienia .