Dragon Wagon zaczynamy!

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciej »

No, no ... naprawde fajny!
Też go sobie kiedyś skleję. Narazie obrasta kurzem - moje pudełko z M25 oczywiście.
Co ciekawe, ja również zamierzałem i nadal zamierzam wrzucić mu na pakę AMTRAKA ( którego mam bardziej zaawansowanego od M25 ). Jakoś Amtrak bez wody wydaje mi się mało poradny na lądzie.
Pozdrawiam,
Maciej
Okonek

Post autor: Okonek »

Pawel Ty juz wiesz , ze jestes dla mnie niedoscignionym wzorem w pancerce. Wszystko jest zrobione na miodzio jednak cosik mi tu nie pasuje a moze tylko nie widac tego na fotkach :roll: Chodzi mi o slady kol odcisniete w terenie. Ten bydlak jednak troche wazy :cool:
pozdrawiam
Obrazek
Fidel

Post autor: Fidel »

Witam :D Właśnie wróciłem z urlopu i wreszcie mogłem zasiąść do kompa ;-) Zrobiłem jeszcze kilka fotek Dragona w całości, bo kilka osób podpowiedziało mi, że brakuje takich ujęć więc je wykonałem ;-) Mam w tym jeszcze inny interes, ponieważ artykuł na temat budowy Dragona ukaże się w sierpniowym model-fanie wydawca zasugerował mi jeszcze wykonanie tych ujęć. Niestety urlop się skończył i odrazu zostałem zawalony wszelką możliwą zaległą robotą więc za PT 76 albo M 113 zabiorę się dopiero pod koniec przyszłego tygodnia :-?

pozdrawiam :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ukończone: M 113 Fitter
Awatar użytkownika
Tempest
x 110

Post autor: Tempest »

Taki model robi wrażenie. Malowanie kól wydaje mi się jednak trochę nienaturalne. Cała opona jest brązowo-rdzawa a sam bieżnik czarny. Jeśli to ma byc efekt zabłocenia to bieżnik też powinien być choć trochę ubłocony, przynajmniej po bokach.
Pozdrawiam
Tempest

Szukajcie a znajdziecie...
Fidel

Post autor: Fidel »

Opnki zostały pomalowane ziemistymi kolorami i gdy wyschły zostały przetarte sproszkowaną czarną pastelą. Moim celem były tak pomalować opony aby wyglądały jak po przejechaniu po jakiejś twardej powierzchni i wtedy bieżnik odsłania się na wystających miejscach ;-) .
Ukończone: M 113 Fitter
ODPOWIEDZ