Diorama Mundzia - Pierwszy element - BMW R-75

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

Awatar użytkownika
Fokstrot

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Fokstrot »

O... dopiero dziś przejrzałem ten wątek prawie w całości. Front wschodni - to co tygrysy lubią najbardziej. Teraz będę tu zaglądał częściej.
Pozdrawiam,
Bart
"idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch"
Edmund_Nita
x 8

Post autor: Edmund_Nita »

Zauważyliście, że zmienił się tytuł wątku? To oznacza, że katapulta skończona, niespodzianka dla Wujka Andrzeja skończona (pewnie jutro Mu wyslę, a może w poniedziałek - niech sobie jeszcze poprzebiera nogami, he..., he...), i że na tapetę trafia Kubelwagen.
Muszę tylko znaleźć pudełko z kubełkiem, bo gdzieś mi się zapodziało. Wkrótce relacja.

Uśmiech tradycyjny,
Awatar użytkownika
OldMan

Post autor: OldMan »

Wreszcie się doczekałem. Ja jestem wielkim fanem Kubelwagena i z niecierpliwością będę czekał na relację z budowy. Mam sporo fotek, więc jakby co to mogę podesłać. Swojego zacznę robić jak się uporam z innymi zaległościami i postaram się wykorzystać Twoje doświadczenia na tym polu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
Awatar użytkownika
Vivit

Post autor: Vivit »

Edziu a ja myślełem że będzie nowy wątek, a nie wszystko w kupie...:(
Pozdrawiam okrętowiec Vivit
Obrazek
Awatar użytkownika
gulus

Post autor: gulus »

Może zmienić tytuł topicku? Na przykładać dodać: BMW skończone?
Albo rozdzielić, bo inaczej BMW pójdzie w niepamięć.

gulus
Obrazek
Awatar użytkownika
Tempest
x 110

Post autor: Tempest »

Jeśli już mowa o pływającymwagonie to znalazłem kiedyś taki link http://www.vw166.com/ind3.htm
Sam zacząłem kleić schwimmwagena z Italeri jakiś czas temu (na razie od dwóch chyba miesięcy nie mam natchnienia aby nad nim popracować) i porównując zdjęcia modelu Tamiya-i (jak to odmieniać :-? ) widac że także fotele w modelu Italeri są bardziej uproszczone. A rower w zestawie ma nawet pompkę przyczepioną do ramy więc nie jest aż taki kiepski :)
Pozdrawiam
Tempest

Szukajcie a znajdziecie...
peter

Post autor: peter »

rower w zestawie jest super :D
co prawda u mnie dostał oczowalący czerwony kolorek i wylądował na maultierze - ale to nic nie zmienia - jest suuuper. niestety figurki są wyjątkowo marne, nawet jak na italeri (która nigdy specjalnie znakomitych figurek nie robiła). drażni mnie tylko to, że zamiast na przykład dwóch figurek i roweru - mógł się tam znaleźć silnik na przykład, albo chociażby lepiej odwzorowana "buda", czy wloty powietrza (te ostatnie są mocno koszmarne)

ale - model jest ogólnie całkiem fajny i sklejalny, więc nie ma co narzekać.

Edmundzie - trochę materiałów do kubelwagena również mam - jeśli będziesz czegoś potrzebował - służę pomocą. :)
zapraszam na Forum Historyczne
Edmund_Nita
x 8

Wiesz Gulusku, chyba źle odczytałem post Okonka, by ciągnąć dalej wątek. Po ponownym przeczytaniu domyśliłem się jednak, że Okonek sugeruje powstanie nowego topicu. Zatem niech tak będzie. Dzieki za zwrócenie uwagi.

Uśmiech porządkujacy,
Edmund_Nita
x 8

Cześć orły, sokoły. Przyszło mi odgrzać stary temat. A to za sprawą Macieja, który podesłał mi blaszki do motórka, w tym klaksonik bardzo ładny. Nie wypadało nie wykorzystać. Na skanie widać blaszki w stanie surowym, a na fotce wykonanej dzisiaj przez Vivita klaksonik już zamontowany gdzie trza. Kilka słów na temat wykonania. Proste, przyrządem dentystycznym, z taką kulką na końcu, wyobliłem mniejsze kółeczko (metodą Roinoka, jaki zastosował przy formowaniu denek pojemników tratew ratunkowych swojego Kruzenszterna - mówiłem, że forum uczy), a następnie je przykleiłem do większego kółeczka. Mówiłem, że proste. Całość powędrowała na miejsce, tj. na ramę motórka (patrz: fotka).

Klakson Obrazek 47. Motorek z klaksonem Obrazek
Ostatnio zmieniony śr cze 22 2005, 22:23 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 4 razy.
Edmund_Nita
x 8

I na koniec, jeszcze dwie fotki. Żeby było widać, gdzie ten klakson.

48. Jeszcze jeden motorek Obrazek 49. I jeszcze jeden Obrazek

Uśmiech zadowolenia, że żołnierzyki będą mogli sobie pofolgować (kto by nie chciał sobie poklaksonić).

P.S.: Maciej, CYCKI..... jutro.....
Ostatnio zmieniony śr cze 22 2005, 22:26 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ