Czesc. W temacie obok Pablo trafil na problem przy wytaczaniu torow minowych . Dlatego tez postanowilem przykleic poklady do kadluba i pokazac jak to wyglada w moim modelu . Troche dziwnie podzielono tylny poklad i bedzie on wymagal troche pracy aby to polaczenie zatuszowac . Samo polaczenie wzmocnilem kawalkiem karty telefonicznej . Nad reszta bede walczyl w pozniejszym terminie
Okretowcy milcza wiec dalej bede nazywal ten poklad : przednim rakietowym . Pozostaly jeszcze do zamocowania kola ratunkowe ale to zostawie sobie na koniec
Dzieki Grzesiu . Staram sie . W tej chwili walcze nad pokladem lodziowym . Co ciekawe prawie na kazdym okrecie z tego typu wyglada on inaczej . Potrzeba troche czasu aby wychwycic co jest a czego nie powinno byc na Бесстрашный - ym
_TONY_ pisze:fajnie tylko ten czerwony jest za ostry !!!! okręt z takkimi kolorami rażącymi by zobaczył ślepy pilot z wys 15 km
Oj Tony , Tony Kolor jest dobry i nic na to nie poradze . Przy dzisiejszej technice nie ma to wielkiego znaczenia jakim kolorem jest pomalowany poklad . A moze wlasnie specjalnie jest tak malowany aby wlasnie byl widoczny Moze Rosja w ten sposob chce zwrocic na siebie uwage i pokazac , ze ma jeszcze cos co plywa
I Ty mówisz, że ja szybko pracuję spójrz na Twoje efekty.
Kiedy ja będę przy tej dziobowej nadbudówce? a tak na marginesie to jakiego koloru i rodzaju farby używasz do pokładów nadbudówek? Bo ja humbrola 100.
Pablo ja tylko pracuje w chwilach wolnych tzn. czesciowo w sobote i niedziele Kolor do pokladow mieszalem na podstawie fotek z Revellkow . Samego przepisu juz nie pamietam W stoczni skonczono dzisiaj poklad lodziowy. Wlasnie przybyly tratwy ratunkowe . Zmienilem troche ich rozmieszczenie tak jak ma to miejsce na Бесстрашный - ym. Dorobilem tez blokady na zrzutnikach . Pozostaly jeszcze same lodzie . Mam maly problem z wybraniem malowania do nich . Widzialem juz fotki gdzie sa pomalowane calosciowo w kolorze okretu , Sa tez ujecia bialymi akcentami oraz z linia wodna i dnem w innym kolorze . Nie wiem jeszcze jak je pomaluje Macie jakies pomysly Na drugiej fotce widac ukonczana tylna czesc przedniego masztu
Ostatnio zmieniony sob paź 15 2005, 11:44 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.