Jeżeli przez washa rozumiesz pokrywanie modelu rozcieńczoną farbą to nie bo zniknie wcześniejszy efekt.
A faktycznie nie pomyślałem o kalkach wcześniej, no ale nic straconego. Pójdzie teraz pół na pół błyszcząca i matowa Pactra i miejscowy brudzing.
Wkrótce ciąg dalszy serialu.
Brudzing alla Stell Masters
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Efekt by nie zniknął gdybyś teraz natrysnął bezbarwną błyszczącą,a potem wash.Zresztą pod kalki to i tak musisz na błysk pomalować.
Mogę wiedzieć jakiej terpentyny używasz? Bo ja kupuję olejek terpentynowy w aptece i jestem z tego średnio zadowolony,gdyż płyn jest mocno tłusty i reaguje czasem z plastykiem mimo położenia akryli.
Gdzie można kupić "czystą" terpentynę jeżeli w ogóle?
Mogę wiedzieć jakiej terpentyny używasz? Bo ja kupuję olejek terpentynowy w aptece i jestem z tego średnio zadowolony,gdyż płyn jest mocno tłusty i reaguje czasem z plastykiem mimo położenia akryli.
Gdzie można kupić "czystą" terpentynę jeżeli w ogóle?
hm... moze to glupio zabrzmi... ale ja nie widze roznicy miedzy poczatkowym wygladem.... a koncowy... moze to wina monitora.... moze chwilowy daltonizm.... a moe dalego ze wlasnie wrocilem z trasy i padam morda na pysk ;P
ogladne jutro jeszcze raz
ogladne jutro jeszcze raz
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
Nie wiem czy to co właśnie stoi na moim biurku jest "czystą" terpentyną ale nazywa się to "terpentyna balsamiczna" i zostało kupione w sklepie z farbami. Wyrób o tej nazwie widziałem też na regale w Tesco. Jeszcze tego specyfiku nie próbowałem bo to zakup sprzed kilku dni dopiero a u mnie jak farba czy inne cóś nie poleżakuje kilka miesiecy a nawet lat to jest to ewenement.
Z pojęciem filtra spotykałem się na zagranicznych stronach często, nie wiedziałem co to za zwierzę, teraz troszeczkę wiem. Jednak do końca nie jestem pewien, jaki efekt ma on przynieść? Delikatne "zacieki" na płaskich powierzchniach? Coś jakby wash ( czyli "malowanie" brudnym rozpuszczalnikiem ), który daje efekt zabrudzenia, głównie w zakamarkach? Fotki trochę pokazują, ale nie do końca.
gulus
gulus