*[Relacja/Okręt] Nastojczywyj (Fly Model 122)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Pablo ta fotka rozwiazuje tylko moj problem . W Twoim wypadku moze byc inaczej . Pomimo to mysle , ze Twoj okrecik powinien byc pomalowany tak samo . Czasto przegladam fotki Nastojczywego i tak sobie przy tym mysle , ze czeka Cie jeszcze duzo przerobek . Wycinanka ( sorry za okreslenie ) przedstawia Sovremennego a ten roznil siie od Nastojczywego na przyklad pokladem lodziowym czy tez iloscia okien w glownej nadbudowce ( jak widze tu juz masz blad !!! ). Tu masz pare fotek , do ktorych udalo mi sie ostatnio dokopacPablo w mojej relacji pisze:Okonek dlaczego tak późno ta fotka z czerwonym dnem?
Ile to problemów mogłoby rozwiązać wcześniej
http://navysite.de/specials/baltops/2003/russia.htm
http://navysite.de/specials/baltops/2001/russia.htm
Trochę mnie nie było tutaj ale wynika to z faktu, że prace stoczniowe były wstrzymane na jakiś czas. Jednakże staram się w miarę możliwości troszeczkę pobudować.
Swoje miejsce na pokładzie znalazła nadbudówka dziobowa oraz nadbudówki boczne, na razie bez relingów ale w najbliższym czasie powinny się pojawić. Coraz więcej sugestii pojawia się odnosnie modelu,szkoda tylko ze po wykonaniu danego elementu a nie przed .No, ale rozumiem, nie macie wcześniej wpływu na to co w danej chwili buduję. Na przyszłość postaram sie pisac o tym co chcę wykonać i wowczas Wasze sugestie uchronią mnie przed popełnieniem jakiegoś błędu nie do naprawienia.
Przy okazji podziękowania dla Okonka za linki.
Swoje miejsce na pokładzie znalazła nadbudówka dziobowa oraz nadbudówki boczne, na razie bez relingów ale w najbliższym czasie powinny się pojawić. Coraz więcej sugestii pojawia się odnosnie modelu,szkoda tylko ze po wykonaniu danego elementu a nie przed .No, ale rozumiem, nie macie wcześniej wpływu na to co w danej chwili buduję. Na przyszłość postaram sie pisac o tym co chcę wykonać i wowczas Wasze sugestie uchronią mnie przed popełnieniem jakiegoś błędu nie do naprawienia.
Przy okazji podziękowania dla Okonka za linki.
Ostatnio zmieniony pn wrz 19 2005, 17:52 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pablo! Ja też mam dla Ciebie sugestię.
NIE PRZEJMUJ SIĘ TYMI NIEZGODNOŚCIAMI !!!
Zrobienie pełnej miniatury jest mozliwe w zasadzie tylko w przypadku Błyskawicy lub Daru Pomorza. W razie czego idziesz na okręt i mierzysz.
W pozostałych wypadkach zawsze znajdą się zdjęcia lub plany, które wykażą różnice z Twoim modelem. Nawet plany stoczniowe mogą być różne od wyglądu okrętu na zdjęciach bo prawie każdy okręt przechodzi jakieś modyfikacje. Z dwojga złego wolę ładnie wykonany model choć niezbyt dokładnie odwzorowujący rzeczywistość (prawie każda wycinanka) niż dokładna kopia ale beznadziejnie wykonana.
NIE PRZEJMUJ SIĘ TYMI NIEZGODNOŚCIAMI !!!
Zrobienie pełnej miniatury jest mozliwe w zasadzie tylko w przypadku Błyskawicy lub Daru Pomorza. W razie czego idziesz na okręt i mierzysz.
W pozostałych wypadkach zawsze znajdą się zdjęcia lub plany, które wykażą różnice z Twoim modelem. Nawet plany stoczniowe mogą być różne od wyglądu okrętu na zdjęciach bo prawie każdy okręt przechodzi jakieś modyfikacje. Z dwojga złego wolę ładnie wykonany model choć niezbyt dokładnie odwzorowujący rzeczywistość (prawie każda wycinanka) niż dokładna kopia ale beznadziejnie wykonana.
Tym razem na warsztacie pojawiły się 2 nadbudówki a za nimi komin-hangar; na razie bez wyposażenia typu drabinki, poręcze ale prace trwają. Nadbudówki postanowiłem połączyć razem już na tym etapie budowy ponieważ potem mogą wystąpić przesunięcia spowodowane warstwą kleju na pokładzie a co za tym idzie komin-hangar też będzie przyklejony nierówno a tego nie cierpię.
A tak to wygląda na pokładzie.
A tak to wygląda na pokładzie.
Ostatnio zmieniony pn wrz 19 2005, 17:58 przez Pablo, łącznie zmieniany 3 razy.
Są już drabinki i poręcze, jeszcze niepomalowane ale nastąpi to wkrótce.
Ostatnio zmieniony pn wrz 19 2005, 18:05 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.
Okonek nie przesadzaj, . A co do składanego hangaru to nawet w moim modelu coś takiego ma miejsce, bo jak inaczej wytłumaczyć te białe linie?
Ostatnio zmieniony pn wrz 19 2005, 18:09 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.