T 55 AM2 "Merida" [relacja z budowy]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
T 55 AM2 "Merida" [relacja z budowy]
Witam rozpoczynam kolejną relacje z budowy modelu. Teraz kolej przyszła na czołg średni T 55 AM2 "Merida". Wprawdzie Okonek częsciowo zaczął już robić ten model to jednak ja także postaram się zrobić relacje z budowy, na początek parę słow o samym modelu jest to produkt firmy Skif przedstawiający wariant T 55 AM "Wołna", który dość znacznie różni się od od polskiej modernizacji w miarę postepów w budowie będę starał się pokazać różnice pomiędzy tymi odmianami, na początek trochę zdjęć wyprasek i tego co znajduje się w pudełku:
Ukończone: M 113 Fitter
był tutaj gdzieś taki topic, założony chyba przez Swingera. Opis modeli prosto z pudełka czyli ile czesci, jak wygladaja, jak sie trzymaja ile czego i po co i za ile ) mógłbyś tam wrzucić info ) ja niedługo też zamierzam tylko sie muzze do sklepu na parę godzinek wybrać
btw- model zapowiada się interesująco powodzenia w montowaniu go do kupy ;)
*update*
no tak... po pierwsze pomyliłem osoby bo topic założony przez Tempesta ) po drugie nie mogłem go znaleźc prawdopodobnie dlatego że był na samym wierzchu ;) link:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3301
btw- model zapowiada się interesująco powodzenia w montowaniu go do kupy ;)
*update*
no tak... po pierwsze pomyliłem osoby bo topic założony przez Tempesta ) po drugie nie mogłem go znaleźc prawdopodobnie dlatego że był na samym wierzchu ;) link:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3301
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
Re: T 55 AM2 "Merida" [relacja z budowy]
Okonkiem sie nie przejmuj .Ostatnio porwaly go plywadla . Jego model dolaczyl do wielu innych czekajacych na swoj dzien . Pewnie nigdy nie zostanie juz pokazany na tym forum bo nie dorosnie Twojemu do piet Zycze powodzenia bo juz co nieco zrobilem i wiem co Cie czeka . Bede sledzil relacje z uwagaFidel pisze: Wprawdzie Okonek częsciowo zaczął już robić ten model
Okonek napisał:
Paweł
Wiem Andrzej wiem ale i tak będę potrzebował kilku Twoich rad bo wiem, że Twoja "Merida" jest już dość daleko posunięta w budowie. Wracając do modelu faktycznie przeróbek będzie sporo, ale narazie pomału powstaje przedział silnikowy niedługo wstawię fotkiOkonkiem sie nie przejmuj .Ostatnio porwaly go plywadla
Paweł
Cześć Nadszedł czas żeby coś pokazać jak wspomniałem wcześniej model będzie miał wnętrze. Powstaje ono w oparciu o to co zawarł producent + blaszki fototrawione firmy Eduard, będzie też oczywiście trochę własnych modyfikacji ale wszystko w swoim czasie...
Tutaj jak wyglądają blaszki dla zainteresowanych:
A tu fotki silnika, przekładni i wentylatora oczywiście jeszcze nieskończone...
Paweł
Tutaj jak wyglądają blaszki dla zainteresowanych:
A tu fotki silnika, przekładni i wentylatora oczywiście jeszcze nieskończone...
Paweł
Eee nie poniechał tylko ma dużo zajęć ostatnio Obecnie przerabiam tylną płyte pancerną bo to co zaoferował Skif niestety jest do niczego nie podobne wygląda to tak...