[In-box] Ił-2 - Intech 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[In-box] Ił-2 - Intech 1/72
Model: Ił-2
Producent: Intech
Skala:1/72
Cena: 21,50
Linie podzialu blach: wklesle
Ilosc czesci: 63 na 3 ramkach + 5 przezroczystych
Wersje malowania: standardowe Rosyjskie + zimowe + niemieckie
Co mozna powiedziec o modelu ...... to sie dopiero okaze podczas sklejania, co do realnosci i zgodnosci z rzeczywistym , tez nic nie wiadomo. Czesci wygladaja dosyc dobrze , nie dopatrzylem sie nadlewek. Mozliwosc wykonania modelu w wersji na plozach, jedyny minus jaki mnie razi to calkowicie goly przedzial pilota , nic kompletne zero tzreba bedzie cos pokombinowac.
Producent: Intech
Skala:1/72
Cena: 21,50
Linie podzialu blach: wklesle
Ilosc czesci: 63 na 3 ramkach + 5 przezroczystych
Wersje malowania: standardowe Rosyjskie + zimowe + niemieckie
Co mozna powiedziec o modelu ...... to sie dopiero okaze podczas sklejania, co do realnosci i zgodnosci z rzeczywistym , tez nic nie wiadomo. Czesci wygladaja dosyc dobrze , nie dopatrzylem sie nadlewek. Mozliwosc wykonania modelu w wersji na plozach, jedyny minus jaki mnie razi to calkowicie goly przedzial pilota , nic kompletne zero tzreba bedzie cos pokombinowac.
....::::RASTAFARAJ::::....
Witam!
W 48, jak Gulus słusznie zauważył, Iła robi Accurate Miniatures. Rzeczywiście formy miało przejąć Italerii po upadku AM, jednakże AM nie upadło, więc formy nadal są w ich posiadaniu. Rozpoczęli już produkcję tych modeli.
Opis w katalogu AM
Ogółem robią dwa modele Iła - jednomiejscową i dwumiejscową. Jednomiejscowa ma wczesny płat (tzw. deska) i występuje w dwóch odmianach z kołami i z nartami (przy czym model z nartami posiada również koła). Wersja dwumiejscowa ma płat późniejszy (tzw. strzałka).
AM przygotowuje również wersję w polskim malowaniu powojennym wersji dwumiejscowej. Niestety, żeby zrobić polskiego Iła w malowaniu wojennym należałoby użyć płata wczesnego (samoloty z płatem so striełkoj trafiły do Polski dopiero po wojnie).
A tak na marginesie, model godny uwagi Przyjemny i bezstresowy montaż, praktycznie bez udziału szpachli. Dostępny bywa w sklepach w naszym kraju, cena w przybliżeniu 150 zł.
Pozdrawiam
W 48, jak Gulus słusznie zauważył, Iła robi Accurate Miniatures. Rzeczywiście formy miało przejąć Italerii po upadku AM, jednakże AM nie upadło, więc formy nadal są w ich posiadaniu. Rozpoczęli już produkcję tych modeli.
Opis w katalogu AM
Ogółem robią dwa modele Iła - jednomiejscową i dwumiejscową. Jednomiejscowa ma wczesny płat (tzw. deska) i występuje w dwóch odmianach z kołami i z nartami (przy czym model z nartami posiada również koła). Wersja dwumiejscowa ma płat późniejszy (tzw. strzałka).
AM przygotowuje również wersję w polskim malowaniu powojennym wersji dwumiejscowej. Niestety, żeby zrobić polskiego Iła w malowaniu wojennym należałoby użyć płata wczesnego (samoloty z płatem so striełkoj trafiły do Polski dopiero po wojnie).
A tak na marginesie, model godny uwagi Przyjemny i bezstresowy montaż, praktycznie bez udziału szpachli. Dostępny bywa w sklepach w naszym kraju, cena w przybliżeniu 150 zł.
Pozdrawiam
Cześć. Szukam schematów malowania (blansz barwnych) Iła 2 oczywiście w jedynym słusznym (czytaj polskim) malowaniu. I kolejna prośba do lotniczych kolegów czy jest jakiś arkusz kalek do polskiego malowania, skala 1/48
Z góry dzięki Paweł
Z góry dzięki Paweł
Ukończone: M 113 Fitter
No cóż... Oczywiście nie ma (przynajmniej jeszcze o takim nie słyszałem). Nie wiem dlaczego polscy producenci po macoszemu traktują polonica...Fidel pisze: I kolejna prośba do lotniczych kolegów czy jest jakiś arkusz kalek do polskiego malowania, skala 1/48
Jedynym wyjściem jest zastosowanie szachownic z zestawu Techmodu i dobranie odpowiednich cyfr lub namalowanie ich od szablonów.
Serdecznie pozdrawiam