[pytania) Budowa Okz32
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
przymiarka reflektorów na pomoście (pomost wykonany dzięki zdjęciom uboottda - dzięki raz jeszcze)
(poza tym mam jeszcze zrobione sprzęgi i zderzaki)
nikdo
(poza tym mam jeszcze zrobione sprzęgi i zderzaki)
nikdo
Ostatnio zmieniony czw wrz 01 2005, 19:22 przez nikdo, łącznie zmieniany 2 razy.
i jeszcze sprzęg kontra groszówka ;)
Ostatnio zmieniony czw wrz 01 2005, 19:28 przez nikdo, łącznie zmieniany 1 raz.
Extra to wygląda. Ja nigdy nie byłem fascynatem parowozów, aż do chwili gdy zobaczyłem je na konkursie w Porąbce. No i kupiłem Okz bo to przedwojenny tendrzak zrobiony specjalnie na trasę Kraków-Zakopane. A ja jestem właśnie z Krakowa i pamiętam jeszcze parowozy na tej trasie. Nota bene robiłem sobie na rowerze wyścigi z pociągami, kto szybciej z Zakopanego dojedzie do Krakowa(zresztą nie tylko ja). Jak myślisz kto wygrywał?
Wracając do modelu. Te powierzchnie antypoślizgowe w oryginale były wypukłe czy wgłębne? Pojechałbym do Chabówki, żeby to sprawdzić ale na razie jestem uziemiony po upadku na rowerze.
Użyłeś jakiejś śrubki w tym sprzęgu?
OKz będę robił (Bo Twoja relacja to świetna instrukcja) ale najpierw Wicher 1:100 (relacja też na KnW).
Wracając do modelu. Te powierzchnie antypoślizgowe w oryginale były wypukłe czy wgłębne? Pojechałbym do Chabówki, żeby to sprawdzić ale na razie jestem uziemiony po upadku na rowerze.
OKz będę robił (Bo Twoja relacja to świetna instrukcja) ale najpierw Wicher 1:100 (relacja też na KnW).
hehhe - pewno kolarzejhradca pisze: Nota bene robiłem sobie na rowerze wyścigi z pociągami, kto szybciej z Zakopanego dojedzie do Krakowa(zresztą nie tylko ja). Jak myślisz kto wygrywał?
podejrzewam, że wypukłe - to tylko ja uprościłem sobie życie i wygniotłem je nożem...jhradca pisze:
nie - zwinięty w rurkę papier z książki telefonicznej i na to nawinięty cienki drucik (niestety zaczął odstawać)jhradca pisze:
a ja odwrotnie - po okz mam zamiar skleić okręt - Nowikajhradca pisze:
(ta Okz już mnie trochę męczy, ale muszę jakoś dotrwać do końca ...)
pozdrawiam,
nikdo
Rowerem (wyścigowym) jadąc w miarę spokojnie można przebyć trasę z Zakopanego do Krakowa w ok. 3,5 godziny. W większej grupie lub jadąc na całego, można oczywiście ten czas jeszcze trochę skrócić. Co ciekawe szybciej się jedzie z Zakopanego do Krakowa niż odwrotnie(Kraków jest w dolinie i trzeba więcej jechać pod górę).
Odnośnie Nowika to na KnW jest chyba relacja Szyderczej Gały z prac nad Nowikiem. Warto tam zajrzeć bo Gała świetnie klei(widziałem na własne gały ).
Z Okz masz już finisz, a model jest bardzo atrakcyjny . Do tendra nasyp rozdrobnionego węgla a pod koła wrzuć szyny (są chyba do ściągnięcia na stronach GPM) dorób ładny nasyp(ze żwirkiem) i dawaj fotki, bo to przyjemność oglądnąć taki ładny model (nie oszczędzaj cyfraka, więcej zbliżeń na różne części).
Pozdrawiam
Odnośnie Nowika to na KnW jest chyba relacja Szyderczej Gały z prac nad Nowikiem. Warto tam zajrzeć bo Gała świetnie klei(widziałem na własne gały ).
Z Okz masz już finisz, a model jest bardzo atrakcyjny . Do tendra nasyp rozdrobnionego węgla a pod koła wrzuć szyny (są chyba do ściągnięcia na stronach GPM) dorób ładny nasyp(ze żwirkiem) i dawaj fotki, bo to przyjemność oglądnąć taki ładny model (nie oszczędzaj cyfraka, więcej zbliżeń na różne części).
Pozdrawiam
tak, piesek to nasz owczarek Lord
poniżej wstawiam zdjęcie modelu 'od dołu' (trochę je kompresja zjadła)
pozdrawiam,
nikdo
poniżej wstawiam zdjęcie modelu 'od dołu' (trochę je kompresja zjadła)
pozdrawiam,
nikdo
Ostatnio zmieniony czw wrz 01 2005, 19:24 przez nikdo, łącznie zmieniany 1 raz.
Lord wygląda na bardzo fajnego i kochanego psiura.
Co do modelu mam dwie kwestie.
Na podłużnicach w wycinance, są takie szare miejsca, które wyglądają jakby były przetłoczeniami, wycieniowane elementu. A może to były otwory, które nie wiedzieć czemu autor opracowania nie kazał wyciąć.
Co Ty z tym zrobiłeś?
Fajnie wyglądają obręcze kół. Malowałeś je srebrzanką czy naklejałeś folię?
Więcej zbliżeń!
Co do modelu mam dwie kwestie.
Na podłużnicach w wycinance, są takie szare miejsca, które wyglądają jakby były przetłoczeniami, wycieniowane elementu. A może to były otwory, które nie wiedzieć czemu autor opracowania nie kazał wyciąć.
Co Ty z tym zrobiłeś?
Fajnie wyglądają obręcze kół. Malowałeś je srebrzanką czy naklejałeś folię?
Więcej zbliżeń!