miałem podobnie...trzeba było coś pozmieniac w usługach...z urchomienia systemu na uruchomienie usługi, tyle ze nie pamietam juzgdzie to zmieniałembarman44 pisze:ja mam troche lepiej bo od czasu do czasu mi się komp resetuje bez powodu
Uzalezniony :(
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
hm... jak qmplowi sie komp sam z siebie resetowal to sie okazalo ze chlodzenie mu siada i procek sie przegrzewa... aby nie wydawac na bezdurno (bo to nie musi byc to) kasy na wiatraczek po prostu zdejmij obudowe i ustaw zwykly wiatrak pokojowy obok kompa.... jak nie pomoze to znaczy ze to nie to koledze pomoglo
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
zazwyczaj przy przegrzewaniu procka zabezpieczenia na płycie głównej wyłączają komputer [a nie restartują], choć są różne płyty...
problem z restartowanie systemu pojawiał się po instalacji [reinstalacji] windowsa XP gdzie żeby ten problem usunąć trzeba było odpowiednią łatkę zainstalować
trzeba też sprawdzić czy dobrze są podłączone urządzenia [mi kiedyś właśnie takie cyrki wyprawiał skaner, bo się poluzowała wtyczka zasilająca]
problem z restartowanie systemu pojawiał się po instalacji [reinstalacji] windowsa XP gdzie żeby ten problem usunąć trzeba było odpowiednią łatkę zainstalować
trzeba też sprawdzić czy dobrze są podłączone urządzenia [mi kiedyś właśnie takie cyrki wyprawiał skaner, bo się poluzowała wtyczka zasilająca]
powiem krotko tak:
jak sie znasz na kompach to kombinuj po kolei... zacznij od sprawdzenia urzadzen wewnatrz kompa... moze cos nie styka wlasnie potem sprawdz soft.... jak to nic nie pomoze to ja bym rozkrecil kompa i skrecil ponownie... czasem takie cus pomaga (ozcywiscie wszystkei styki nalezaloby wyczyscic...sa odpowiednie preparaty do tego)...
jak sie nie znasz to poszukaj kolegi ktory sie zna ;) (bo placic jakiemsu domoroslemu informatykowi za to po prostu sie nie godzi ;>)
jak sie znasz na kompach to kombinuj po kolei... zacznij od sprawdzenia urzadzen wewnatrz kompa... moze cos nie styka wlasnie potem sprawdz soft.... jak to nic nie pomoze to ja bym rozkrecil kompa i skrecil ponownie... czasem takie cus pomaga (ozcywiscie wszystkei styki nalezaloby wyczyscic...sa odpowiednie preparaty do tego)...
jak sie nie znasz to poszukaj kolegi ktory sie zna ;) (bo placic jakiemsu domoroslemu informatykowi za to po prostu sie nie godzi ;>)
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
jakiś czas temu oddałem komp do serwisu i wymienili mi zasilacz bo człenio stwierdził że potopione wszystko w środku jest i parę dni miałem spokoju ale później choroba znowu wróciła. i czasem jest to częste czasem raz na dzień. czasem po włączeniu filmu co 5 minut potrafi sie restartować. i do tego jakieś bluescreeny i takie tam ekrany błędu STOP. już się w sumie przyzwyczaiłem do tej ułomności mojego kompa. dzięki za rady chłopaki jeszcze odezwe sie na priv i sorka za wcine w temat z mojego powodu Fiban. elo
instalke na nowo zrobiłem w czwartek (dwa dni temu). format dysku c: a pozostałe partycje zostawiłem bez zmian. zarówno przed jak i po były problemy. oczywiście do wina zainstalowałem servce packa 2, włączyłem zaporę sieciową (mam internet przez kablówkę), zainstalowałem i właczyłem automatyczną ochronę w Pandzie Antivirus Titanium 2004. hmmm ... chyba tyle :/