Właśnie kupiłem sobie MM 8/9.88 z"dużym ścigaczem okrętów podwodnych typu Kronsztad". Niestety nigdzie nie ma jakichkolwiek zdjęć okretów tego typu, że o ich szczegółach nie wspomnę. Być może źle szukam i dlatego liczę na waszą pomoc. Chodzi mi o cokolwiek co pomoże mi zrobićm model dokładniejszy od tego co jest w w/w wycinance.
Zeby cokolwiek o nim znalezc musisz znac projekt jaki ta jednostka reprezentowala, albo chociaz lata sluzby, inaczej ani rusz. Nie pisza nic o tym w srodku?
Pozdrawiam
Piszą że te okręty służyły w ludowej marynarce w latach 50-60, napisali jakie nazyw nosiły poszczególne jednostki. KIedy jednak wpisuję nazwy wychodzą całkiem inne typy jednostek. A na jednej ze stron gdzie jest wykaz wycofanych okrętów od czasów IIwś nawet nie ma takiego typu jakby nigdy takich w polskiej marynarce nie było.
Tu jest monografia o "bolszych ochotnikach" projektu 122/122bis. Nie jestem pewny czy to takie jak ten "Twoj" (dla mnie za nowe) ale na pierwszy rzut oka podobne :-)
Na dole strony sznurki do planow (draw) i zdjec (pictures)
Wielkie dzięki za pomoc. Zastanawiam się nad otworzeniem nowego tematu: Jeśli na forum i w goglach nie ma zdjęć to gdzie ich szukać?
Nie wiem vwsmok jak znalazłeś tą stronę, ale to jest na prawdę COŚ. Jeszcze raz dziękuję.