*[Relacja/Okręt] HMS INVINCIBLE 1:400 - JSC
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Sebastian B.
Witam ponownie!
Matury się skończyły, ferie zaczęły, mam wreszcie czas na "niezwyciężonego".
Burty już są przyklejone. Największy problem miałem z ich ukształtowaniem. Dlatego też musiałem ucinać z dołu, a potem malować na nich czarny pas, który jaki jest każdy widzi. Pewnie go jeszcze poprawię.
Teraz przyjdzie czas na ogromne ilości drobnych części, ale chyba właśnie po to się klei modele, żeby sklejać sześciany o wymiarach 1.5x1.5x1.5 mm...
Pozdrawiam wszystkich.
PS następne zdjęcia będą już z nowego aparatu, będzie widać więcej baboli i plam
Matury się skończyły, ferie zaczęły, mam wreszcie czas na "niezwyciężonego".
Burty już są przyklejone. Największy problem miałem z ich ukształtowaniem. Dlatego też musiałem ucinać z dołu, a potem malować na nich czarny pas, który jaki jest każdy widzi. Pewnie go jeszcze poprawię.
Teraz przyjdzie czas na ogromne ilości drobnych części, ale chyba właśnie po to się klei modele, żeby sklejać sześciany o wymiarach 1.5x1.5x1.5 mm...
Pozdrawiam wszystkich.
PS następne zdjęcia będą już z nowego aparatu, będzie widać więcej baboli i plam
Ostatnio zmieniony wt sie 30 2005, 15:32 przez Stachu B., łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebastian B.
Dziś kolejne fotki z budowy, już w nowego aparatu.
Na razie prace nad kadłubem zakończone, zabieram się za nadbudówkę.
Problemy ze spasowaniem części można na razie liczyć na palcach jednej ręki, ale będę musiał porządnie popracować nad retuszem krawędzi... to co na razie mi wychodzi, to tragedia... no cóż, nie każdy jest doskonały, a na pewno nie ja...
Pozdrawiam
Na razie prace nad kadłubem zakończone, zabieram się za nadbudówkę.
Problemy ze spasowaniem części można na razie liczyć na palcach jednej ręki, ale będę musiał porządnie popracować nad retuszem krawędzi... to co na razie mi wychodzi, to tragedia... no cóż, nie każdy jest doskonały, a na pewno nie ja...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sie 30 2005, 15:30 przez Stachu B., łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 1
HMS Invicible
No,no.Całkiem to wygląda przyzwoicie i ciekawie.A ile kosztuje ten model obecnie ?