*[Relacja/Okręt] ORP GENERAŁ HALLER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- herbaciany
- herbaciany
Marek-muszę przyznać ,że pierwszy raz o tym czytam.Na wycinance deski są równe i pokrywają cały pokład.Chyba tak to zostawię(zaczęte przyklejanie).
Szukałem tego tematu(o,którym pisał Marek T) na forum ale nie znalazłem.Gdyby ktoś na niego trafił,niechaj wstawi link .
Leyek-poszukaj w centrach budowlanych,popytaj w firmach odnawiających stare meble .
Szukałem tego tematu(o,którym pisał Marek T) na forum ale nie znalazłem.Gdyby ktoś na niego trafił,niechaj wstawi link .
Leyek-poszukaj w centrach budowlanych,popytaj w firmach odnawiających stare meble .
Na DARZE POMORZA tak to wygląda:
1. na prostym odcinku burty:
Deska obrzeżowa jest szersza od planki. Między nią a nadburciem powinno być "koryto odpływowe dla wody" (czyli ten waterwejs)
2. Przy nadbudówce:
Obrzeże otacza całą nadbudówkę.
3. na zaokrągleniu burty:
Bardzo charakterystyczne jest zakończenie planek - nie na ostro, ale wpuszczenie we wcięcie w desce obrzeżowej.
1. na prostym odcinku burty:
Deska obrzeżowa jest szersza od planki. Między nią a nadburciem powinno być "koryto odpływowe dla wody" (czyli ten waterwejs)
2. Przy nadbudówce:
Obrzeże otacza całą nadbudówkę.
3. na zaokrągleniu burty:
Bardzo charakterystyczne jest zakończenie planek - nie na ostro, ale wpuszczenie we wcięcie w desce obrzeżowej.
- herbaciany
Teraz to ja wszystko rozumię.Te zdjęcia wszystko wyjaśniają .
Wczoraj zrobiłem trochę desek,potrzebne będzie jeszcze jakieś- trzy razy tyle co na zdjęciu.Na dodatek te zrobione są trochę za szerokie więc muszę poprawiać .
Wczoraj zrobiłem trochę desek,potrzebne będzie jeszcze jakieś- trzy razy tyle co na zdjęciu.Na dodatek te zrobione są trochę za szerokie więc muszę poprawiać .
Ostatnio zmieniony pt wrz 09 2005, 15:41 przez herbaciany, łącznie zmieniany 1 raz.
- herbaciany
- herbaciany
Znalazłem trochę czasu i wykonałem jedną z nadbudówek.Mogłem dzięki temu przykleić górny pokład(dziobowy).Na zdjęciach widać drobne braki farby,które uzupełnię.
Ostatnio zmieniony pt wrz 09 2005, 15:46 przez herbaciany, łącznie zmieniany 1 raz.