Witam.
Jaki program potrafi rozwinąć bryłę zawartą w pliku z "3D Studio" - *.3DS ? Max potrafi to wczytać, ale - z tego co słyszałem - nie ma możliwości rozwijania siatek. Mam dostęp do programu projektowego CATIA (rewelacja, ale strasznie trudny ), ale w nim wogóle nie wiem co, gdzie i jak.
Jakieś wieści?
[*.3DS] Który program potrafi to rozwinąć?*
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
[*.3DS] Który program potrafi to rozwinąć?*
Pozdrawiam - AlaN
@fimdan, kombinowałem, tyle że to taki kombajn, że np. 3d-MAX przy nim to dziecinna zabawka ;) Bez dokładnego prowadzenia "za rączkę" co i jak w Catia, raczej wiele sie nie zdziała. Dorwałem się do ksiązki o tym sofcie, ale przedstawione jest b.pobieżnie z kilkoma przykładami. W sumie na oko to jakieś 2% możliwości jest w niej zawarte, może jeszcze mniej - czyli NIC.
Próbowałem ze stworzonej bryły zrobic rysunek techniczny, żeby program to rozrysował, z ew. przekrojami itp i zrobił to, zwymiarował, podała nawet wagę bryły (przy podaniu materiału z jakiego ma być wykonane!). Jednak co do rozwijania - nie znalazłem nic :-(
Bez porządnych tutoriali chyba sie nie dojdzie do tego.
A CATIA możliwości ma ---> co widać.
Próbowałem ze stworzonej bryły zrobic rysunek techniczny, żeby program to rozrysował, z ew. przekrojami itp i zrobił to, zwymiarował, podała nawet wagę bryły (przy podaniu materiału z jakiego ma być wykonane!). Jednak co do rozwijania - nie znalazłem nic :-(
Bez porządnych tutoriali chyba sie nie dojdzie do tego.
A CATIA możliwości ma ---> co widać.
Pozdrawiam - AlaN