Jak w temacie
Składał może ktoś ten model i ma jakieś rady dla mnie ??
Każda pomoc mile widziana
Revell 1:48 S.E.5a RAF I W. Światowa [Pytania]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Revell 1:48 S.E.5a RAF I W. Światowa [Pytania]
Pozdrawiam
Maciek
Maciek
Witam.Niestety ,ten model nie należy do najlepszych.Jest to po prostu przepak starego modelu czeskiego Smer-u.Z tego co pamiętam to Czesi kupili z kolei formy od Włochów.Skala to znowu wahania pomiędzy 1:50 a 1:48.Do tego na modelu wytłoczone są brytyjskie kokardy i numery.Ale to wszystko to kwestia gustu.Pozdrawiam
Czesc Bigjack. Chyba cos Ci sie pokrecilo albo nie miales tego modelu w rekach . Moze to i przepak ale na pewno nie Smera ! Nie widze tez na nim jakis wytloczonych kokard czy czegos podobnego - wiem o co chodzi bo widzialem to na modelach Smera . Model jest czysty i jedyne co mi wpadlo w oko to pare sladow po wypychyczach oraz jama skurczowa na plecach pilota ale i tak jej nie widac o ile sie go uzyjebigjack pisze:Witam.Niestety ,ten model nie należy do najlepszych.Jest to po prostu przepak starego modelu czeskiego Smer-u.Z tego co pamiętam to Czesi kupili z kolei formy od Włochów.Skala to znowu wahania pomiędzy 1:50 a 1:48.Do tego na modelu wytłoczone są brytyjskie kokardy i numery.Ale to wszystko to kwestia gustu.Pozdrawiam
Witam.Może Revell dzieli klientów na lepszych i gorszych!Model ten miałem w rękach i oglądałem otwarty w "TESCO" w Rzeszowie.I tak jak pisałem są to stare formy, niegdyś konfekcjonowane przez Smer(wiem bo mam taki na półce).Są to te same formy co niemal 30 lat temu(przywiezione ze ś.p. Czechosłowacji).Widząc model w opakowaniu Revell'a miałem zamiar go kupić, na szczęście pudełko było otwarte i mogłem ocenić zawartość. Być może w Niemczech Revell nie ośmiela się odstawiać takiej chały ,ale u nas widziałem ostatnio kilka modeli tejże firmy w skali "1:48" jako żywo pochodzących z tej samej serii.Pozdrawiam