Doradzcie...

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderator: kartonwork

ODPOWIEDZ
pawel316i

Doradzcie...

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pawel316i »

witam wszystkich!!

Jestem nowy na forum... kilka lat temu sklejałem jakieś kartonowe modele... i ostatnio moje zainteresowanie modelami wróciło.... mam ochote skleić jakiś WIĘKSZY OKRĘT :shock: chciałbyś abyście mi doradzili.. jakie modele sprawiały wam najmniejsze problemy...., jakie przyjemnie sie klei..., jakie niemają ubytków... niedociągnieć, błedów.

za odpowiedzi z góry DZIĘKI :D
Awatar użytkownika
Witkow

Post autor: Witkow »

No to zależy już od ceny. Na pewno odpadają stare Małe Modelarze ze względu na papier. W sumie to odpadają wszystkie Małe Modelarze bo "większych" okrętów, z lepszym opracowaniem tam chyba nie znajdziesz. Bardzo dobry papier i opracowania ma sklep GPM. Zresztą... możesz poszukać po relacjach okrętów na forum i wybrać coś odpowiedniego. Tutaj masz spis.
W mojej "karierze" modelarskiej ze statków to figurują tylko żaglowce, ale odpowiadam tak ogólnie... :)
Pozdrawiam.
Dar Młodzieży z GPM'u - uzbrajanie sterówki - 90%...
Pracowałbym dalej tylko czasu brak... :(
Pozdrawiam - Witkow
pawel316i

Post autor: pawel316i »

Mały modelarz odpada co to okrętów.. jeśli bym kupił to coś z KARTONOWY ARSENAŁ, lub MILITARY MODEL ew. GPM.
Czytałem kilka relacji z budowy i w praktycznie w każdym statku który mi sie podobał były problemy.. ale szukam dalej :-)

POZDRAWIAM
Piotr D.
x 1

Post autor: Piotr D. »

Sądzę, że skoro jak sam piszesz, nie kleiłeś od kilku lat, powienieneś na początku wybrać coś z MM, np. jakiegoś niszczyciela. Nawet jeśli kupisz wielki okręt, który jest super ekstra dokładny, to nie mając doświadczenia i tak go sknocisz. Z niszczycieli z MM polecam Garlanda, jest bardzo dokładny jak na lata 80-te, a ze starym łamliwym kartonem można sobie łatwo poradzić.
pozdrawiam
Piotr
ODPOWIEDZ