co to za okręt? [lotniskowiec]

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderator: kartonwork

ODPOWIEDZ
galwani

co to za okręt? [lotniskowiec]

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: galwani »

witam.... po raz kolejny zwracam sie do Was z prośbąo pomoc.... mam taki model... i chcialbym cos z nim zrobic... brakuje kilku czesci bo model juz swoje lata ma.... moge je niby dorobic ale wypadaloby meic jakakolwiek dokumentacje.... a takowej zebrac nie moge bo nie wiem co to jest [na okretach znam sie niestety dosc slabo]........ byloby milo gdyby ktos wiedzial :D:D poniezej fotki [po kliknieciu w miniaturke otworzy sie fotka 800x600 :D]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

pozdrawiam :)
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
dariuszbo

Post autor: dariuszbo »

To amerykański lotniskowiec klasy Essex. Łącznie zbudowano 24 jednostki ale nie wszystkie walczyły podczas II wojny. Wg mnie jest to najzgrabniejszy lotniskowiec okresu wojny. Po modelu widać, iż jest bardzo uproszczony.
IrBiS

Post autor: IrBiS »

Witam
jestem tego samego zdania co<b> dariuszbo</b>
greegg

Post autor: greegg »

taaaak , to Essex, tylko troszeczkę moim zdaniem winda podnośnika jest zbyt mało wysunięta poza obrys pokładu lotniczego, no ale moze to złudzenie ;)
galwani

Post autor: galwani »

dzieki wielkie :)) to jutro zabieram sie za poszukiwania materialow :D

co do uproszczenia to faktycznie czesciowo jest uproszczony.... ale w duzym stopniu brakuje mu czesci ;) ktore bede musial dorobicwe wlasnym zakresie :) po to byla mi wlasnei potrzebna informacja co to za okret :) inaczej informacji na jego temat szukalbym caaaaaaaaaaaaale wieki ;)

pozdrawiam i jescze raz dzieki :D
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
ODPOWIEDZ