Chyba, że jest to jasny napis na ciemnym tle.Jeta pisze: Dzięki temu właśnie zjawisku można robić tak wielkie napisy na burtach, przechodzące przez okna i litery nie stają się piegowate.
*[Relacja/Statek] Dar Młodzieży GPM 1/2004
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Jeta i Bundy, oczywiście zgadzam się z Wami, bo tak jak pisałem w Aurorze mam podobne "przeboje". Chodzi jednak o to, że na modelu wyglada to nienaturalnie (zbyt mocna czerń)
Na fotce widać faktycznie ciemne okna... ale nie czarne jak sadza... Owszem ciemno szare... Dlatego pisałem i tych pudełeczkach z tylu przeszkleń. Wtedy też okna są ciemne ale wygląda to bardziej naturalnie.
Na fotce widać faktycznie ciemne okna... ale nie czarne jak sadza... Owszem ciemno szare... Dlatego pisałem i tych pudełeczkach z tylu przeszkleń. Wtedy też okna są ciemne ale wygląda to bardziej naturalnie.
pzdr
Kemot
Kemot
Jeżeli kogoś interesują jeszcze moje rozważania na temat okienek to zapraszam tutaj
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... 5844#75844
Wątek, o Darze aż szkoda zaśmiecać...
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... 5844#75844
Wątek, o Darze aż szkoda zaśmiecać...
pzdr
Kemot
Kemot
Prace montażowe przy wyposażaniu pokładu cały czas trwają. w tej chwili pokazuję wam widok po zamontowaniu pierwszej pary żurawi (dźwigów) łodziowych - każda para to w sumie 140 części, a są 4 pary więc jeszcze troszkę potrwają prace przy ich budowie.
Ostatnio zmieniony śr maja 16 2007, 18:05 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.
Bundy mam pytanko odnośnie przekładni-systemu transmisji liny z wyciągarki. Czy na tych kółkach, przez które jest przepleciona linka nie powinno być żadnych kapturów zabezpieczających linę przed spadnięciem z kółka?? Chyba, że są na fotce a ich nie widać??
Amatorzy zbudowali arkę - profesjonaliści Tytanica.
No właśnie chodzi mi o kształt U rolki (brakowało mi tego słowa)!! Myślałem, że w takiej skali projektant zadba o taki szczegół i że rolka będzie się składać z 3 krążków dwój większych jednakowej wielkości będących osłoną i jednego mniejszego stanowiącego korpus!!
Amatorzy zbudowali arkę - profesjonaliści Tytanica.