*[Relacja/Okręt] ORP GENERAŁ HALLER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
podwójny też jest. To jest chyba dokładnie to co jest w M.DarekZet pisze:co do Hotchkisa to zajżyj tutaj:
http://shipclub.chat.ru/drawings/ch021.gif
z tym że ten jest pojedyńczy jak cofniesz się o piętro wyżej znajdziesz mine morską i parę innych ciekawych rzeczy.
Ku pokrzepieniu serc: Model jest boski
Budujemy potęgę II RP - z czwartą się nie udało....
na warsztacie: TKS
na warsztacie: TKS
Herbaciany! Działo na mnie podziałało mimo, że spodziewałem się świetnej roboty. Mam do Ciebie prośbę, rób zdjęcia w trakcie roboty, żeby pokazać anatomię budowy. Z jednej strony wszyscy się czegoś nowego nauczymy (choćby innego sposobu wykonania) a z drugiej strony odpowiesz tymi zdjęciami na masę pytań typu, z czego, jak itp.
Admin!!!! Czy zdjęcie tego działa nie powinno być zdjęciem tygodnia
Admin!!!! Czy zdjęcie tego działa nie powinno być zdjęciem tygodnia
- herbaciany
Witam i obiecuję więcej zdjęć opisowych .
Frytek-z kawałka drewienka trzeba zrobić okrągły w przekroju patyczek
( taki jak np. wykałaczka)zastanawiałem się nawet nad użyciem wykałaczki, ale zrobiłem go z drewna lipowego-lepsze w obróbce. Potem przycina się go na odpowiednią długość. W miejscu gdzie lufa zmniejsza średnicę naciąłem dokoła nożykiem i delikatnie wystrugałem(to tak jakby z miedzianego drutu usunąć cześć izolacji-nacinasz i zsuwasz).Potem szlifowania i koniecznie przed malowaniem kolorem trzeba pomalować lakierem i przeszlifować znowu. Nie będzie widać słojów drewna.
Piterski- malowałem po przyklejeniu. Ręka mi się trzęsła, ale robiłem to powoli i uważałem , jakoś wyszło.
Rutek63-dzięki za Hotchkissy .
Frytek-z kawałka drewienka trzeba zrobić okrągły w przekroju patyczek
( taki jak np. wykałaczka)zastanawiałem się nawet nad użyciem wykałaczki, ale zrobiłem go z drewna lipowego-lepsze w obróbce. Potem przycina się go na odpowiednią długość. W miejscu gdzie lufa zmniejsza średnicę naciąłem dokoła nożykiem i delikatnie wystrugałem(to tak jakby z miedzianego drutu usunąć cześć izolacji-nacinasz i zsuwasz).Potem szlifowania i koniecznie przed malowaniem kolorem trzeba pomalować lakierem i przeszlifować znowu. Nie będzie widać słojów drewna.
Piterski- malowałem po przyklejeniu. Ręka mi się trzęsła, ale robiłem to powoli i uważałem , jakoś wyszło.
Rutek63-dzięki za Hotchkissy .
- herbaciany
Dla małego odpoczynku coś zupełnie z innej beczki .
Muszę się pochwalić obrazem,który dostełem od znajomego artysty.
Ma wymiary 105/85cm.Cały czas szukam odpowiednio wielkiej ściany w domu .Muszę go najpierw oprawić.Jako początkujący zapytuję-czy to jest "Alaska" chcę zrobić na ramie tabliczkę z nazwą .
Muszę się pochwalić obrazem,który dostełem od znajomego artysty.
Ma wymiary 105/85cm.Cały czas szukam odpowiednio wielkiej ściany w domu .Muszę go najpierw oprawić.Jako początkujący zapytuję-czy to jest "Alaska" chcę zrobić na ramie tabliczkę z nazwą .
- herbaciany
- herbaciany
Dziś drobizna-polery.Zestaw do wykonania jednej sztuki na zdjęciu.
Ostatnio zmieniony pt wrz 16 2005, 17:48 przez herbaciany, łącznie zmieniany 3 razy.