Przeróbki fotek modeli / fotomontaż
Moderatorzy: kartonwork, Bartosz B.
Przeróbki fotek modeli / fotomontaż
Witam wszystkich!
Niedawno podczas sesji zdjęciowej modeli Helliosa (ktorej efekty mozna zobaczyc w relacjach Cromwella i Graffa Spee Helliosa) wpadliśmy na pomysł by stworzyć nowy topic, w ktorym możnaby zaprezentować swoje przeróbki fotek modeli np. stylizując je na drugowojenne itp.
Z pewnością nie tylko ja tego próbowałem, dlatego jeśli ktoś ma takie zdjęcia to niech się ujawni i zamieści swoje.
Bardzo jestem ciekaw Waszego zdania na temat tego topica.
Niedawno podczas sesji zdjęciowej modeli Helliosa (ktorej efekty mozna zobaczyc w relacjach Cromwella i Graffa Spee Helliosa) wpadliśmy na pomysł by stworzyć nowy topic, w ktorym możnaby zaprezentować swoje przeróbki fotek modeli np. stylizując je na drugowojenne itp.
Z pewnością nie tylko ja tego próbowałem, dlatego jeśli ktoś ma takie zdjęcia to niech się ujawni i zamieści swoje.
Bardzo jestem ciekaw Waszego zdania na temat tego topica.
Ostatnio zmieniony pn kwie 18 2005, 22:23 przez rarus, łącznie zmieniany 2 razy.
A co na to powiecie? Sfotografowałem Wildcata na kontrastowym tle, wyciąłem go i wkleiłem (po lekkim retuszu, tzn. poprawiłem linie podziału, hehe, był czarny retusz, więc je odchudziłem), a następnie wysoftenowałem brzegi. Oczywiście gdzies tam po drodze było wyostrzanie i zabawa kontrastemi itp. Aha, i narzędzie "clarify". Śmigło narysowałem od ręki, narzędziemi "lightness up" i "lightness down".
- Bartosz B.
- x 7
Temat ciekawy wiec warto go kontynuować, wyczyściłem topic z postów w których brakowało fotek oraz tych niemających logicznego powiązania z resztą.
Zapraszam do kontynuowania, zamieszczania swoich zdjęć z ciekawymi efektami przeróbek jak i pierwszych prób zabawy z fotomontażem. Na forum jest duża ilość ciekawych fotek. Podzielcie się nimi tutaj, to stworzymy ciekawy wątek, może znajdzie się w śród nich kandydat na fotkę tygodnia, a nawet roku
Na początek moja fota czołgu panzer 38 (t)
użyłem do jej obróbki darmowego programu PhotoFiltre
Zapraszam do kontynuowania, zamieszczania swoich zdjęć z ciekawymi efektami przeróbek jak i pierwszych prób zabawy z fotomontażem. Na forum jest duża ilość ciekawych fotek. Podzielcie się nimi tutaj, to stworzymy ciekawy wątek, może znajdzie się w śród nich kandydat na fotkę tygodnia, a nawet roku
Na początek moja fota czołgu panzer 38 (t)
użyłem do jej obróbki darmowego programu PhotoFiltre
Ostatnio zmieniony wt lip 13 2010, 7:23 przez Bartosz B., łącznie zmieniany 2 razy.
Witam
za namową Bartosza B. wstawiam tu fotkę . Nie sądziełm że znajdzie ona uznanie u moderatorów.
Foto nie było obrabiane w żadnym programie(oczywisćie tylko zamienione na cz-b) , jest ładna pogoda i zdjęcie zrobione w plenerze na tle nieba , z tego co pamiętam to przesłona 32 czas 1/200, obiektyw 32mm, iso 1600 i doświetlane lampą błyskową , oto i cała tajemnica tej fotki
za namową Bartosza B. wstawiam tu fotkę . Nie sądziełm że znajdzie ona uznanie u moderatorów.
Foto nie było obrabiane w żadnym programie(oczywisćie tylko zamienione na cz-b) , jest ładna pogoda i zdjęcie zrobione w plenerze na tle nieba , z tego co pamiętam to przesłona 32 czas 1/200, obiektyw 32mm, iso 1600 i doświetlane lampą błyskową , oto i cała tajemnica tej fotki
Ostatnio zmieniony wt lip 13 2010, 7:09 przez Andreas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartosz B.
- x 7