[ FotoRelacja ] Sd Kfz 250/1 (moja 1 relacja )
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- =Szalony Doktorek=
[ FotoRelacja ] Sd Kfz 250/1 (moja 1 relacja )
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i trochę się obawiam że wykonując ten model ośmieszę się gdy porównacie go z modelem który zamierza wykonać Hellios >> http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... sd+kfz+250 ale do odważnych świat należy
Tak wiec zaczynam
Wydanie oczywiście takie samo jak u Hellios?a tj. Modelik
Mam nadzieje że pomożecie mi w razie jakichkolwiek problemów .
Jest to mój pierwszy model po 5 letniej przerwie w sklejaniu
Przedtem skleiłem Burze , Rudego .
W weekend postaram się wrzucić pierwsze fotki
Pozdrawiam SZ.D.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i trochę się obawiam że wykonując ten model ośmieszę się gdy porównacie go z modelem który zamierza wykonać Hellios >> http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... sd+kfz+250 ale do odważnych świat należy
Tak wiec zaczynam
Wydanie oczywiście takie samo jak u Hellios?a tj. Modelik
Mam nadzieje że pomożecie mi w razie jakichkolwiek problemów .
Jest to mój pierwszy model po 5 letniej przerwie w sklejaniu
Przedtem skleiłem Burze , Rudego .
W weekend postaram się wrzucić pierwsze fotki
Pozdrawiam SZ.D.
Ostatnio zmieniony czw mar 24 2005, 23:28 przez =Szalony Doktorek=, łącznie zmieniany 2 razy.
Wstawiaj śmiało fotki. Może na Twoich poczynaniach i błędach będzie można się czegoś nauczyć. Większość relacji na tym forum to właśnie modele budowane przez "magików" takich Bundy i inni. Chwała im za to, ale niestety z ich relacji początkujący niewiele się dowiedzą. Brak zdjęć z poszczególnych etapów uniemożliwia nam (początkującym) naukę. Dlatego chętnie będę śledził Twoją relację i nie oszczędzaj aparatu i, co najważniejsze, pokazuj nam błędy, które popełniłeś. Tylko w ten sposób pomożesz innym. I nie rezygnuj za szybko.... bo podobno wielu zaczynało i na zaczęciu się skończyło.
Przepraszam jeśli "nadepnąłem na odcisk" 'magikom', ale chyba trochę z zadrości trzeba na nich też ponarzekać. I tak nigdy im nie dorównam.
Przepraszam jeśli "nadepnąłem na odcisk" 'magikom', ale chyba trochę z zadrości trzeba na nich też ponarzekać. I tak nigdy im nie dorównam.
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
- =Szalony Doktorek=
Witam
Będzie dokładnie tak jak napisałeś Jeziork?u
Mam zamiar standardowo wrzucać zdjęcia po wykonaniu jednego segmentu + wtedy gdy będę mieć kłopoty
Oto zdjęcia pierwszego segmentu : Wanna kadłuba
Myślę że na razie jest dobrze
Aha wykryłem też pomyłkę Modelika : dwa razy występuje część 1c ( jedna z nich powinna nazywać się 1f ) ale to niezbyt ważne
Pozdrawiam
Będzie dokładnie tak jak napisałeś Jeziork?u
Mam zamiar standardowo wrzucać zdjęcia po wykonaniu jednego segmentu + wtedy gdy będę mieć kłopoty
Oto zdjęcia pierwszego segmentu : Wanna kadłuba
Myślę że na razie jest dobrze
Aha wykryłem też pomyłkę Modelika : dwa razy występuje część 1c ( jedna z nich powinna nazywać się 1f ) ale to niezbyt ważne
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt mar 18 2005, 22:16 przez =Szalony Doktorek=, łącznie zmieniany 1 raz.
- =Szalony Doktorek=
Sorykierownik pisze:A ja poproszę o wyjaśnienie: co znaczy skrót "SdMfz" ???
Pomyłka w pisowni
Zdjęcia można znaleść na stronie http://bountyy.w.interia.pl
Witam
Eh, dlaczego już na początku zakładasz, że twój model ma być jakąś kompromitacją Z tego co widzę to nie zanosi się na kompromitację, a na solidne wykonanie... Może niewiele jeszcze pokazałeś, ale moim zdaniem już po pierwszych elementach można przewidzieć z dużą dozą dokładności jaki będzie efekt końcowy. Moja 250/tka będzie malowana i waloryzowana, a z tego co się domyślam ty będziesz robił standard, więc o żadnym porównywaniu nie może być mowy.
Może napisałbyś coś więcej na temat tego jak zamierzasz wykonać ten modelik. Będziesz go jakoś dopracowywał, coś dodawał czy wszsyztko zgodnie z opracowaniem ??
Będe z uwagą śledził postępy w pracy ....
Eh, dlaczego już na początku zakładasz, że twój model ma być jakąś kompromitacją Z tego co widzę to nie zanosi się na kompromitację, a na solidne wykonanie... Może niewiele jeszcze pokazałeś, ale moim zdaniem już po pierwszych elementach można przewidzieć z dużą dozą dokładności jaki będzie efekt końcowy. Moja 250/tka będzie malowana i waloryzowana, a z tego co się domyślam ty będziesz robił standard, więc o żadnym porównywaniu nie może być mowy.
Może napisałbyś coś więcej na temat tego jak zamierzasz wykonać ten modelik. Będziesz go jakoś dopracowywał, coś dodawał czy wszsyztko zgodnie z opracowaniem ??
Będe z uwagą śledził postępy w pracy ....