Jakoś tak się utrarło ze mało pisze, mało pokazuje, mało kleje
Staram się pogodzić wszelkie hobby z wychowaniem dzieciaka
Może zostanę przez Modelarzy (celowo przez duże M) zlinczowany, ale taka moja natura
Ok, tyle względem siebie, teraz model
Historii pojazdu nie będę przytaczał, malowania i oznaczenia także nie opisze bo sam nie wiem, model jest prosto z pudelka. Jedyną dorabiana rzeczą jest ... lufa.
Dorabiana z wykałaczki, wycięta na długość, oszlifowana (ten pilniczek to mi odkupisz ), pomalowana i wklejona. Jka wszyło - widać.
Model nie jest dokończony, na moje niewprawne oko zostało kilka poprawek, sklejenie w całość (jak na razie złożone 2 połówki) doklejenie kilku elementów. Ale pokazać już coś można.
Nie jest to proba chwalenia się ( nie ma czym) ale pytanie o to co poprawić, dorobić (w domowym zakresie)
Na koniec fotki i ... Do następnego modelu
http://www.halawola.com.pl/xaatzs/fotki/PZIII_2.jpg
http://www.halawola.com.pl/xaatzs/fotki/PZIII.jpg
(Jak dodać obrazki? )
PzKpfw III Ausf.L 1:72 Revell - pudlo
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
modelik super. szczególnie, że to 1/72. tylko - jesteś pewien koloru podnośnika?
a obrazki wstawia się banalnie:
(img)adres_obrazka(/img) tylko nawiasy zmień na kwadratowe
P.S.
aaa, jeszcze jedno - możeby mu tak krawędzie czymś ciut jaśniejszym przetrzeć? trochę by wylazły...
a obrazki wstawia się banalnie:
P.S.
aaa, jeszcze jedno - możeby mu tak krawędzie czymś ciut jaśniejszym przetrzeć? trochę by wylazły...
zapraszam na Forum Historyczne
On mi wlaśnie nie pasuje... bedzie poprawiany jak kilka innych drobiazgów.peter pisze:modelik super. szczególnie, że to 1/72. tylko - jesteś pewien koloru podnośnika?
I mi sam adres wywalała obrazki wstawia się banalnie:
Trzeba rozpatrzeć ten głosaaa, jeszcze jedno - możeby mu tak krawędzie czymś ciut jaśniejszym przetrzeć? trochę by wylazły...
Nie martw się Xaatzs, wcale nie idzie Ci z klejeniem najwolniej .
Ja już od listopada robię Fuchsa (też Revell w 1:72) i nie mogę skończyć
A Twój model podoba mi się.
Mógłbyś tylko przejechać części gąsienic stykające się z podłożem na srebrno, tak żeby się świeciły, jak np. na tym zdjęciu:
(Wymądrzam się tu, a sam jeszcze w życiu czołgu nie zrobiłem )
Ja już od listopada robię Fuchsa (też Revell w 1:72) i nie mogę skończyć
A Twój model podoba mi się.
Mógłbyś tylko przejechać części gąsienic stykające się z podłożem na srebrno, tak żeby się świeciły, jak np. na tym zdjęciu:
(Wymądrzam się tu, a sam jeszcze w życiu czołgu nie zrobiłem )
I nie do następnego modelu, tylko pokaż jeszcze ten jak skończyszxaatzs pisze:Na koniec fotki i ... Do następnego modelu