[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Przemek W.
- x 7
[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Na moja prośbę stary wątek z budowy Tigera został usunięty.
Kilku forumowiczów radziło mi rozpocząć relację od początku. Tak będzie najlepiej. Relacja nabierze sensu. Poza tym, jak większość z nas straciłem wszystkie zdjęcia z foto-relacji i kontynuowanie jej nie miałoby sensu.
Tak więc temat otwieram ponownie...cała relacja będzie się opierała o nowe wykonanie Tygrysa. Stare zdjęcia będą pojawiać się czasem po to, by przybliżyć różnice pomiędzy wycinanką, a moim wykonaniem.
Trochę później wstawię opis budowy ogniwa, który może się niektórym przydać w przyszłości.
Tyle na wstępie. Mam nadzieje że w dalszym ciągu będziecie chętnie odwiedzać moją relację.
Pozdrawiam!
Na moja prośbę stary wątek z budowy Tigera został usunięty.
Kilku forumowiczów radziło mi rozpocząć relację od początku. Tak będzie najlepiej. Relacja nabierze sensu. Poza tym, jak większość z nas straciłem wszystkie zdjęcia z foto-relacji i kontynuowanie jej nie miałoby sensu.
Tak więc temat otwieram ponownie...cała relacja będzie się opierała o nowe wykonanie Tygrysa. Stare zdjęcia będą pojawiać się czasem po to, by przybliżyć różnice pomiędzy wycinanką, a moim wykonaniem.
Trochę później wstawię opis budowy ogniwa, który może się niektórym przydać w przyszłości.
Tyle na wstępie. Mam nadzieje że w dalszym ciągu będziecie chętnie odwiedzać moją relację.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony wt maja 05 2009, 0:37 przez Przemek W., łącznie zmieniany 7 razy.
- Przemek W.
- x 7
KADŁUB
Na początek kilka fotek z początków budowy...
Części boków wanny wycięte i podklejone...ich grubość to około2, 4 mm
Główne szyny zawieszenia wałów skrętnych...
Złożone na sucho szyny...brakuje tu kilku elementów...
Tulejka przez którą będą przechodzić drążki skrętne...
Oraz ich miejsce w szynie...
narazie tyle...aprat mam pożyczony na tydzień, więc postaram sie wrzucić więcej fotek.
Pozdrawiam!!!
Na początek kilka fotek z początków budowy...
Części boków wanny wycięte i podklejone...ich grubość to około2, 4 mm
Główne szyny zawieszenia wałów skrętnych...
Złożone na sucho szyny...brakuje tu kilku elementów...
Tulejka przez którą będą przechodzić drążki skrętne...
Oraz ich miejsce w szynie...
narazie tyle...aprat mam pożyczony na tydzień, więc postaram sie wrzucić więcej fotek.
Pozdrawiam!!!
- Przemek W.
- x 7
- Budowlaniec
- Przemek W.
- x 7
Dzieki Galwani.Opisów będzie dużo, fotek też nie zabraknie.Galwani pisze:niesamowicie duzo pracy i inwencji w niego wkladasz, ale jak tak dalej pojdzie, to bedzie do doprawdy model ZJAWISKOWY
pisz i opisuj jak najwiecej
Pancerniak-serdeczne dzięki za miłe słowa, które bardziej motywują mnie do klejenia.Cieszy mnie fakt, że forumowicze doceniają moje starania.Mam nadzieje że z czasem będzie lepiej, jeśli chodzi o moje umiejętności.
Wszystko w swoim czasieJari pisze:No i gdzie reszta fotek
Grabciu-wszystkie opisy i lepsze zdjęcia ze starej foto-relacji wrócą do tego tematu.
Chciałbym wszystkim serdecznie podziękować!
Bardzo dużo się od WAS nauczyłem.Opanowałem rózne techniki, poznałem co to naprawde jest modelarstwo kartonowe.
Jutro pokaże jak buduje koła nośne-krok po kroku.
Pozdrawiam serdecznie brać modelarską!