[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Takie wykonanie modelu to niemal jak praca biura projektowego. Super to robisz. Do tego wątku tak jak do Twojego poprzedniego będę często zaglądał, aczkolwiek mało się odzywał. Bo co mam powiedzieć
W budowie: Halny;
- Przemek W.
- x 7
Witam!
Jeziorek, Ethelfrid, Doktorku
To dopiero początek relacji.Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
Najbardziej boje się waloryzacji.Nigdy tego nie robiłem.Powoli się ucze, przyglądając się poczynaniom innych.
Prace nad modelem trwają!Powoli zaczynam zabierać się za silnik i skrzynie biegów.
Jeziorek-zwarzywszy na fakt że kleisz Panthere G z GPM, mam propozycje na zrobienie ogniw
W ogniwie tym brakuje kilku detali...ale efekt jest.
Ogniwka można ściągnąć ze strony fantyka kartonu.Warto spróbować
Autorem tych ogniwek jest QN.Świetnie je projektuje i wykonuje.
Pozdrawiam!
Jeziorek, Ethelfrid, Doktorku
To dopiero początek relacji.Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
Najbardziej boje się waloryzacji.Nigdy tego nie robiłem.Powoli się ucze, przyglądając się poczynaniom innych.
Dzięki PiterskiPiterski pisze:Takie wykonanie modelu to niemal jak praca biura projektowego. Super to robisz.
Prace nad modelem trwają!Powoli zaczynam zabierać się za silnik i skrzynie biegów.
Gotowych mam 23 ogniwa.Poświęcam około 1,5 godziny czasu jaki mam na klejenie ogniw.Jak tylko skończe pierwszą gąsienice pokaże jak sie prezentuje na kołachkat666 pisze:Przemku, ile takich ogniwek juz skleciłeś?
Jeziorek-zwarzywszy na fakt że kleisz Panthere G z GPM, mam propozycje na zrobienie ogniw
W ogniwie tym brakuje kilku detali...ale efekt jest.
Ogniwka można ściągnąć ze strony fantyka kartonu.Warto spróbować
Autorem tych ogniwek jest QN.Świetnie je projektuje i wykonuje.
Pozdrawiam!
Dzięki za podpowiedź. Spróbuję.
A tak przy okazji, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podesłał mi szczegółowe zdjęcie koła napędowego Panthery. Jeden rysunek w schemacie przeczy drugiemu, a częsci dają jeszcze coś innego. Nie rozpocząłem swojej relacji ponieważ jest to mój powrót do kartonu po nastu latach i trochę się boję...
Przemek sorki, że w Twoim wątku i jeszcze raz dzięki.
I nie mów, że to dopiero początek, bo już jesteś na poziomie nieosiągalnym dla mnie.
A tak przy okazji, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podesłał mi szczegółowe zdjęcie koła napędowego Panthery. Jeden rysunek w schemacie przeczy drugiemu, a częsci dają jeszcze coś innego. Nie rozpocząłem swojej relacji ponieważ jest to mój powrót do kartonu po nastu latach i trochę się boję...
Przemek sorki, że w Twoim wątku i jeszcze raz dzięki.
I nie mów, że to dopiero początek, bo już jesteś na poziomie nieosiągalnym dla mnie.
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
- Przemek W.
- x 7
Witam ponownie!
Dzięki Jari
Napewno kiedyś umieszcze mój projekt gąsek do Tigera w necie...kiedy to będzie, nie wiem...
Wkrótce ciąg dalszy relacji...
Pozdrawiam!
Nie ma sprawy...mam 7 monografii Panthery, coś napewno się znajdzie.Jeziorek pisze:A tak przy okazji, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podesłał mi szczegółowe zdjęcie koła napędowego Panthery.
Dzięki Jari
Napewno kiedyś umieszcze mój projekt gąsek do Tigera w necie...kiedy to będzie, nie wiem...
Wkrótce ciąg dalszy relacji...
Pozdrawiam!
- Przemek W.
- x 7
Witam serdecznie po świętach!
Enzo, misiu - dzięki za miłe słowa.
Niestety ostanio niewiele udało mi się zrobić. Skończyłem wycinać otwory na wałki skrętne i sworznie wahaczy z prawej strony kadłuba...
Zacząłem prace nad silnikiem.Narazie widać ogólny zarys dolnej części silnika, udało mi się zrobić zbiornika na olej, oraz rozrusznik (narazie w stanie surowym, jest nie kompletny)
Widok z przodu na silnik:
Stan surowy...
Oraz zbiornik na olej
Narazie to tyle.Niedługo muszę oddać aparat...więc relacja troche zwolni tempa.W tym tygodniu pokaże jeszcze krok po kroku budowe ogniwa i może coś jeszcze
Kilka dni temu wziąłem się za projekt Tygrysa II. Model wykonuje od podstaw.Będzie posiadał pełne wnętrze kadłuba i wieży.
Narazie idzie dobrze...pierwszy raz robie coś od podstaw.Zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam!
Enzo, misiu - dzięki za miłe słowa.
Niestety ostanio niewiele udało mi się zrobić. Skończyłem wycinać otwory na wałki skrętne i sworznie wahaczy z prawej strony kadłuba...
Zacząłem prace nad silnikiem.Narazie widać ogólny zarys dolnej części silnika, udało mi się zrobić zbiornika na olej, oraz rozrusznik (narazie w stanie surowym, jest nie kompletny)
Widok z przodu na silnik:
Stan surowy...
Oraz zbiornik na olej
Narazie to tyle.Niedługo muszę oddać aparat...więc relacja troche zwolni tempa.W tym tygodniu pokaże jeszcze krok po kroku budowe ogniwa i może coś jeszcze
Kilka dni temu wziąłem się za projekt Tygrysa II. Model wykonuje od podstaw.Będzie posiadał pełne wnętrze kadłuba i wieży.
Narazie idzie dobrze...pierwszy raz robie coś od podstaw.Zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam!