[ FotoRelacja ] Sd Kfz 250/1 (moja 1 relacja )
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- =Szalony Doktorek=
Kurcze, ale będzie draka jak mama zobaczy dziurę w firance!
Lepiej pochowaj modele żeby im się nic nie stało ... tak na wszelki wypadek.
Lepiej pochowaj modele żeby im się nic nie stało ... tak na wszelki wypadek.
Jak zachować pokój, pozostaje niestety tajemnicą wojskową.
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266
- =Szalony Doktorek=
Wszyscy którzy mają ten model , wykonują go właśnie czy mają zamiar robić to w przyszłości wiedzą że jego wyposażenie składa się z dużej ilości różnych detali i szczegółów
W jednym z pierwszych postów napisałem że po każdym wykonaniu jakiegoś elementu wrzucę fotke
Lecz z powodu wielkiej ilości małych i drobnych elementów zdjęcia umieszczać będę co pewien większy postęp
W szczególności że kolejne elementy na mojej drodze budowy to :
- zapasowe magazynki do MG 34
- gaśnica
- stelaż pod MG 34
- pistolet sygnałowy
- pistolet maszynowy MP 38/40
- karabin Mauzer Kar 98b
Są to malutkie i bardzo pracochłonne elementy
I sądzę że najlepiej będą się prezentować wszystkie razem
A oto co udało mi się skleić od ostatniej wizyty
- radiostacja
- deska rozdzielcza
- maski przeciw gazowe
Pozdrawiam
W jednym z pierwszych postów napisałem że po każdym wykonaniu jakiegoś elementu wrzucę fotke
Lecz z powodu wielkiej ilości małych i drobnych elementów zdjęcia umieszczać będę co pewien większy postęp
W szczególności że kolejne elementy na mojej drodze budowy to :
- zapasowe magazynki do MG 34
- gaśnica
- stelaż pod MG 34
- pistolet sygnałowy
- pistolet maszynowy MP 38/40
- karabin Mauzer Kar 98b
Są to malutkie i bardzo pracochłonne elementy
I sądzę że najlepiej będą się prezentować wszystkie razem
A oto co udało mi się skleić od ostatniej wizyty
- radiostacja
- deska rozdzielcza
- maski przeciw gazowe
Pozdrawiam
- =Szalony Doktorek=
O jojoj
Cos się namnożyło tych błędów w opracowaniu wycinanek
Po pierwsze dodatkowe magazynki są o dużo za małe lub przygotowane na nie miejsce jest dużo za dużo , za dużo , za duże .
Po drugie już mniej widoczne stelaż pod MG 34 jest za mały w porównaniu z oznaczonymi miejscami gdzie należy go umieścić ( lub na odwrót )
Ostatnie to złe ponumerowanie kilku części . Na rysunku tak a w praktyce inaczej ( np. cz.39f to 34f )
Cos się namnożyło tych błędów w opracowaniu wycinanek
Po pierwsze dodatkowe magazynki są o dużo za małe lub przygotowane na nie miejsce jest dużo za dużo , za dużo , za duże .
Po drugie już mniej widoczne stelaż pod MG 34 jest za mały w porównaniu z oznaczonymi miejscami gdzie należy go umieścić ( lub na odwrót )
Ostatnie to złe ponumerowanie kilku części . Na rysunku tak a w praktyce inaczej ( np. cz.39f to 34f )
- =Szalony Doktorek=
witam
na poczatku chce ci pogratulkowac jak narzie swietnej roboty, naprawde jestem pod wrazeniem.
jako ze ja skleilem dopiero swoj pierwszy model i popelnilem przy nim sporo bledow i raczej nie powinienem sie wypowiadac , chce ci zwrocic uwage na jeden (byc moze to chodzi tylko o estetyke) szkopul.
fotke zamieszczam ponizej
p.s.
calkiem mozliwe ze o tym wiedziales, ale nie widzialem zebys cos o tym pisal pozdrawiam, i czekam na kolejne efekty twojej pracy
na poczatku chce ci pogratulkowac jak narzie swietnej roboty, naprawde jestem pod wrazeniem.
jako ze ja skleilem dopiero swoj pierwszy model i popelnilem przy nim sporo bledow i raczej nie powinienem sie wypowiadac , chce ci zwrocic uwage na jeden (byc moze to chodzi tylko o estetyke) szkopul.
fotke zamieszczam ponizej
p.s.
calkiem mozliwe ze o tym wiedziales, ale nie widzialem zebys cos o tym pisal pozdrawiam, i czekam na kolejne efekty twojej pracy
- =Szalony Doktorek=