Witam
tez szukam aparatu cyfrowego w rozsadnej cenie. Kilka godzin bawiłem się aparatem TRUST 770Z /2Mp,2xzoom optyczny], aparat jest bardzo podobny/albo identyczny/ do minolty E223.Sprobuje wkleic zdjęcie mini morisa w 1/43.
[/img]
ok udało sie, zdjecie jest mocno skompresowane i lekko "zamglone" zdjęcie było robione z lampą. Lampajakoś tak centralnie swieci- przy duzym zblizeniu w centalnym miejscu zdjecia moze byc biała plama. Podobno Canon A60/70 ma mozliwość recznego ustawiania parametrów pracy z lampą. Ale cena rosnie x 2.
PS widziałem zdjecia makro, równiez modeli - zrobione cyfrowa minoltą 7hi. Rewelacja
Rozmawiałem wczoraj ze znajomym grafikiem. Według niego dobrym zakupem dla nieprofesjonalisty jest Canon G3 (dobra optyka - zoom optyczny 10X). Do tego dobrze jest dokupić kartę 256MB Kingstone (czy jakoś tak).
Właściwie to zależy ile ma się kasy ?
Ja osobiście poluje na Olimpus'a model C-700, C-720 lub C-4000. Mieszczą się one w cenie około 2000-2700 i spełniają wszystkie oczekiwania. Zoom optyczny x10, matryca powyżej 3,2MPx
Minimalna odległość z jakiej można robić zdjęcia to 20 cm !!!!!!
Czyli tak zwane 2 in 1 do hobby i dla rodziny ?
Czy ktos ma doświadczenia z Pentaxem Optio 33L. Matryca 3.2 mln, zoom optyczny 3X + cyfrowy 2,7X razem 8X no i tryb zdjęć makro od 10cm. Cena 1349.99 a w komplecie z kartą pamieci CF 128MB i ładowarką do akumulatorów 1549.99 czyli nie tak znowu drogo.