He
Ethelfrid jak bym śmiał pisać coś takiego do mojego głównego rzeczoznawcy-komentatora
Od wczoraj zabieram się za koła napędowe ale coś mi się to niezbyt układa
Aha i przy okazji skorzystam z twojej rady Ethelfrid i lepiej już zacznę robić gąsienice
na tytm etapie malowanie nie ma juz sensu, upackasz tylko wszystko w kolo.
musisz pamietac rowniez ze model po malowaniu moza wygladac na gorzej sklejony, podczas malowania strasznie dokladnie uwidaczniaja sie wszystkie niedociagniecia , ktore przed malowaniem byly praktycznie niewidoczne
Mimo niezbyt wczesnej pory wrzucam jeszcze foty wyniku mojej pracy tj koło napędowe
Koło nie jest idealnie zrobione według planów i wycinanki ale mi się i tak podoba
Co do malowania to uważam to za przeszłość ( całkowite zrezygnowanie z projektu )
Może się za bardzo nie znam. Ale wydaje mi się że na pierwszej fotce na drugim kole jest kropla kleju. A na drugiej bardzo rzuca się w oczy duża warstwa kleju na łączeniu błotnika.
=Szalony Doktorek= pisze:Co do malowania to uważam to za przeszłość ( całkowite zrezygnowanie z projektu )
Teraz to i pewnie za późno (chyba, że kółka są do zdjęcia). Choć jak widzę niektóre części modelu masz pomalowane.
Dla mnie - i jest to moja prywatna opinia - modele Modelika są zbyt pstrokate i aż się proszą o malowanie. Po sklejeniu w standardzie wyglądają bardzo nienaturalnie i nie podobają mi się.
Jestem bardzo ciekawy efektu retuszu części po ich sklejeniu. Jeszcze tego nie próbowałem z obawy przez upapraniem modelu dookoła.
Napieraj stary dalej...
Bartek
"idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch"
chłopaki popatrzcie na dokumentacje, znaczy się na zdjęcia oryginalnych pojazdów zauważycie wtedy, że wypukłości felg kół skierowane są do wnętrza koła-tzn że na zewnątrz felga powinna być wklęsła
Faktycznie <b>maniek</b> muszę się z tobą zgodzić
Koła zrobiłem z wypukłymi felgami a powinny być wklęsłe
Nie zauważyłem wcześniej ,dopiero po sklejeniu i był już za późno
Takie są skutki braku doświadczenia no i odrobiny nieuwagi
Witam
Już od paru dni wałczę z elementami oznaczonymi w planach KOŁO A oraz KOŁO B
Jest to po prostu horror
Jak to ma wszystko razem wytrzymać
Oraz co ważniejsze czy koła te nie będą za mocno wystawać bo na pierwszy rzut oka tak to wygląda
Mam nadzieje ze uda mi się to jakoś rozwiązać
Jeśli ktoś posiada sklejony już model będę wdzięczny ( szczególnie za pokazanie jak to wygląda od dołu )