[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Przemek W.
- x 7
Witam po krótkiej przerwie!
Dzięki <misiu>
Kilku forumowiczów poprosiło mnie bym w swojej relacji umieszczał plany wybranych elementów w skali 1:25.
Postanowiłem więc takowe umieszczać-z dokładnym opisem budowy.Zaczne od rozrysowania elementow ogniwa gąsienicy.Przydadzą się one tym, którzy w przyszłości będą chcieli zbudować Tigera lub inny pojazd na jego podwoziu
Czekam na propozycje innych elementów, których plany chcielibyście zobaczyć
Pierwsze rysunki oraz nowe fotki jeszcze w tym tygodniu.
Pozdrawiam serdecznie!
Dzięki <misiu>
Kilku forumowiczów poprosiło mnie bym w swojej relacji umieszczał plany wybranych elementów w skali 1:25.
Postanowiłem więc takowe umieszczać-z dokładnym opisem budowy.Zaczne od rozrysowania elementow ogniwa gąsienicy.Przydadzą się one tym, którzy w przyszłości będą chcieli zbudować Tigera lub inny pojazd na jego podwoziu
Czekam na propozycje innych elementów, których plany chcielibyście zobaczyć
Pierwsze rysunki oraz nowe fotki jeszcze w tym tygodniu.
Pozdrawiam serdecznie!
Przemek, robota na nieosiągalnym poziomie. Jak juz Ci mówiłem - poprzeczkę to zawiesiłeś na Marsie i ciekawe czy ktoś ją tam przeskoczy.
Świetnie, że zamieścisz sposób wykonania ogniwek. Proponuję jako następne: koła z całym zawieszeniem i kompletem wałków skrętnych (może coś ściągnę do mojego kociaka), a następnie lufę (to jak zawsze sprawia problemy).
A tak w ogóle, to może zaczniemy wszyscy sklejać Twój projekt i urządzimy konkurs i wystawę.
Czekam na zdjęcia.
Świetnie, że zamieścisz sposób wykonania ogniwek. Proponuję jako następne: koła z całym zawieszeniem i kompletem wałków skrętnych (może coś ściągnę do mojego kociaka), a następnie lufę (to jak zawsze sprawia problemy).
A tak w ogóle, to może zaczniemy wszyscy sklejać Twój projekt i urządzimy konkurs i wystawę.
Czekam na zdjęcia.
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
- Przemek W.
- x 7
Witam!
Dziękuje wszystkim za wpisy i propozycje
Plany ogniwka, w skali 1:25.Wszystkie wymiary są podane w mm.
Usytuowanie zębów jest widoczne na rysunku.
Chyba niczego nie pominąłem
Ożebrowanie...wymiary wcięć to paski łączące w sekcji A (poprzedni rys)
Głębokość 0,2 mm.
żeberko ogniwa
Jak znajdę trochę czasu zamieszcze kolejne plany (m.in. grzebienia ogniwa) i zamieszcze szczegółowy opis budowy ogniw.Także techniki jakie należy zastosować, by ogniwko mogło dużo znieść
Mam nadzieję że te materiały przydadzą się wszystkim zainteresowanym.
Pozdrawiam serdecznie!
Dziękuje wszystkim za wpisy i propozycje
Plany ogniwka, w skali 1:25.Wszystkie wymiary są podane w mm.
Usytuowanie zębów jest widoczne na rysunku.
Chyba niczego nie pominąłem
Ożebrowanie...wymiary wcięć to paski łączące w sekcji A (poprzedni rys)
Głębokość 0,2 mm.
żeberko ogniwa
Jak znajdę trochę czasu zamieszcze kolejne plany (m.in. grzebienia ogniwa) i zamieszcze szczegółowy opis budowy ogniw.Także techniki jakie należy zastosować, by ogniwko mogło dużo znieść
Mam nadzieję że te materiały przydadzą się wszystkim zainteresowanym.
Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio zmieniony śr cze 08 2005, 20:36 przez Przemek W., łącznie zmieniany 2 razy.
- Przemek W.
- x 7