Tiger I, Italeri 1/35 - relacja?
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
oj - edytowałem poprzedniego posta, nie zauważyłem, że coś napisałeś...
o konkursie info wisi m.in. na PWM-ie
LINKA
byłby to mój pierwszy konkurs - więc mam lekkiego stracha - ale nic to. dam radę
o konkursie info wisi m.in. na PWM-ie
LINKA
byłby to mój pierwszy konkurs - więc mam lekkiego stracha - ale nic to. dam radę
zapraszam na Forum Historyczne
btw - bo przeoczyłem jedno pytanie:
swastyka - jest takim samym elementem historycznym, jak balkenkreutz. wg zgromadzonej dokumentacji - była tam (tzn. na zasobniku wieży maszyny nr 231) - więc ją zrobiłem
chciałem zrobić model maksymalnie wierny oryginałowi (i tak trochę spaprałem wzór kamo)
a jeśli chodzi o używanie swastyki w ogóle - to ukrywanie jej (czyli udawanie, że jej nie było) - jest dla mnie bliskie niemieckiemu fałszowaniu historii...
swastyka - jest takim samym elementem historycznym, jak balkenkreutz. wg zgromadzonej dokumentacji - była tam (tzn. na zasobniku wieży maszyny nr 231) - więc ją zrobiłem
chciałem zrobić model maksymalnie wierny oryginałowi (i tak trochę spaprałem wzór kamo)
a jeśli chodzi o używanie swastyki w ogóle - to ukrywanie jej (czyli udawanie, że jej nie było) - jest dla mnie bliskie niemieckiemu fałszowaniu historii...
żaden problem - najwyżej potem się wytnie.
oglądać pewnie można w tym samym czasie - szczerze mówiąc pojęcia nie mam. w życiu na żadnych zawodach nie byłem...
oglądać pewnie można w tym samym czasie - szczerze mówiąc pojęcia nie mam. w życiu na żadnych zawodach nie byłem...
no - i mamy prawie koniec. i dobrze, bo chciałbym go w sobotę pokazać (liczę na to, że zderzenie z rzeczywistością nie będzie bardzo brutalne). brakuje jeszcze drutu kolczastego na burtach - dojdzie pewnie jutro - ale jutro pewnie nie będę miał aparatu.
ok - dość marudzenia - oceniajcie
z góry dzięki za komentarze
ok - dość marudzenia - oceniajcie
z góry dzięki za komentarze
no właśnie na tych zdjęciach też odniosłem takie wrażenie (znaczy, że się błyszczy) - dziwne to, bo w rzeczywistości nie odnoszę... może to kwestia flasha...
jakie zbliżenia byś chciał, Macieju?
jakie zbliżenia byś chciał, Macieju?
chciałbym - ale nie wiem, czy to nie przekracza moich możliwości manualnych.
w każdym razie - jeśli tak, to będzie to zestaw revella z załogą fotografującą się na tle czołgu. ale to dość odległa przyszłość
w każdym razie - jeśli tak, to będzie to zestaw revella z załogą fotografującą się na tle czołgu. ale to dość odległa przyszłość