mam ciężarówkę URAL-4320 i potrzebuje zestaw żołnierzy ?????

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderatorzy: kartonwork, kierownik

Magik

mam ciężarówkę URAL-4320 i potrzebuje zestaw żołnierzy ?????

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Magik »

mam taki mały problem kupiłem cieżarówkęradziecką URAL-4320 w skali 1:35 i szukam do niej żołnierzy siedzącuch których mógłbym umieścić na pace. Może ktoś widział taki zestaw i podpowie mi gdzie mogę coś takiego znaleść bo osobiście nic nie mogę. Z góry dziękuje. Pozdrawiam magik
Awatar użytkownika
Tomek_K

Post autor: Tomek_K »

Obawiam się, że całego zestawu siedzących figurek to raczej nie znajdziesz. Jedyne 2 zestawy jakie przychodzą mi do głowy i można je postawić obok ciężarówki to stary Dragon 3008 - Soviet Motor Rifle Troops
Obrazek
Tutaj przynajmniej jeden siedzi :D

Oraz ICM 35331 - Soviet-Afghan War (1979-1988) Soviet motorized infantry
Obrazek
Obrazek
Opis tutaj:
http://icm.com.ua/eng/35331_en.html

A tak w ogóle, to z jakiego okresu jest ten URAL (bo na rosyjskim sprzęcie to się nie znam) :D . Bo może się przytrafić, że te figurki nie będą pasowały latami. :lol:
Skończony: Kurogane
W budowie: SAS
Awatar użytkownika
yaa

Post autor: yaa »

Khehe, chyba tam jakis Polak byl, bo temu jednemu z wiadrem na dioramce ktos kanister podpierniczyl ;-)

Pozdr.
Magik

URAL

DZIEKI JESZCZE SIĘ ZASTANOWIE BO MAM T-34 I NA CZOŁGU SIEDZĄ ŻOŁNIERZE NO I TAK SOBIE WYMYSLIŁEM ŻE USTAWIE NA JEDNEJ DIORAMIE T-34 I TĄ CIEŻARÓWKĘ WIOZĄCĄ ŻOŁNIERZY ALE CHYBA MACIE RACJĘ ŻE TAKIEGO ZESTAWU NIE MA. DZIEKI POZDRAWIAM MAGIK
Awatar użytkownika
valpurgius

Post autor: valpurgius »

Nono, nie rozpedzajmy sie. Urala to dzis tez sie uzywa, a T34, to juz nawet rosjanie w wojsku nie maja, lepiej razem ich nie ustawiac na Dioramie, chyba ze ten Ural to bedzie pojazd obslugi muzeum :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomek_K

Post autor: Tomek_K »

No właśnie też mi się zdaje, że razem to tych dwóch pojazdów stawiać nie można. Po prostu nie ten przedział czasowy.
Chociaż T-34 można by na postumencie postawić jako pomnik (widziałem kiedyś w Polsce takie :D) a Ural może obok drogą przejeżdżać. :lol:

A ze współczesnymi figurkami to w ogóle jest kiepsko. W porównaniu do tych z II wojny światowej jest ich bardzo mało. :(
Skończony: Kurogane
W budowie: SAS
Magik

Ural i T-34

No w sumie to macie racje nie zastanowiłem się nad tym. A może mi podpowiecie jaką cieżarówkę mogę wykożystać????????????? bo t-34 mam już zkończony i chcę go użyć a Urala odłoże na kiedy indziej.
Awatar użytkownika
NobelEXC

auto

Post autor: NobelEXC »

Siema!!!

Ja bym proponował ZIS-a
http://www.maniadekit.com.br/images/Fotos/zve003541.jpg

zvezda go robi... chyba..

Pozdr. NobelEXC
Warsztat:
Broshuis Trailer - 73% - prace wstrzymane
MB Actros 6x4 - 60 %
Awatar użytkownika
valpurgius

Post autor: valpurgius »

ZiS 151 to tez powojenna konstrukcja, o ile kojarze lata 50te XX wieku. Polecam ZiS- 5, robi go Zviezda jak i Italeri (to ten sam model :)), calkiem przyzwoity. Mozna tez GAZ AA lub AAA (2 lub 3 osiowy, w zaleznosci od liczby A), modele w 35 produkowala jakas firma zza wschodniej granicy, niestety nie pamietam jaka :(. Ale najlepszy ZiS-5 , no i Italeri chyba nie powinno byc tak tragicznie drogie jak inne firmy potrafia.
Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorz

Post autor: grzegorz »

Valpurgius.... gwoli wyjaśnienia T-34 w Azjatyckiej części ZSRR był używany do lat 60.... a ze stanów zapasów magazynowych uzbrojenia spisano je dopiero przy pierwszym pakcie rozbrojeniowym „SOLT” także w zależności jaka sobie scenę wybierze to okresem użytkowania łapie się nawet na URAL-375..... najważniejsze to jaki wariant T-34 ma współdziałać z jakąkolwiek ciężarówką, żeby dopasować mniej więcej lata użytkowania...( nie produkcji....)
Obrazek
ODPOWIEDZ