*[Relacja/Pojazd] Sd.Kfz.7

Zakończone relacje i galerie gotowych modeli.

Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.

Awatar użytkownika
rout

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rout »

fajnie ci to wyszlo :) przednia oś jest skretna jak mniemam ?
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Post autor: Ethelfrid »

Była skrętna , ale w obawie o ten cieniutki drucik zablokowalem możliwośc skręcania kół,aby mnie nie kusiło :D . Jakby ktoś zaczął się nim kiedyś bawić i skręcać koła mocowanie mogłyby tego nie wytrzymać, ponieważ cała konstrukcja oparta jest na jedynie 2 punktach. Zachowałem jedynie możliwość przechyłu osi na jakiś nierównościach, ale też się zastanawiam czy tego nie zablokować.
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Uff udalo mi sie dokopać do mojej relacji :D Juz się bałem , że została skasowana z powodu lekkiego wstrzymania prac z okazji sesji. Ale za 2 dni system eliminacji studentow zostanie zakonczyny i znajdę chwilkę na dalsze prace przy modelu. Dla relaksu nawet teraz troche zrobiłem tzn. wyciąłem i wyretuszowałęm płytę podłogi oraz rozpocząłem prace nad fotelami w formie ławek ( z zieloną tapicerką , ale ktoś miał gust :D )
OK . za 2 -3 dni wracam do modelu, wiec prosze mnie nie kasowac :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ethelfrid

To znowu Ja :D
Prace ruszyły do przodu dzięki większej ilości wolnego czasu.
Udało mi się też dobrać idealną farbkę do retuszu, tylko szkoda , że w połowie modelu. Jest to Pactra A78 RLM 04
Gustowne zielona kanapy zostały ukończone. Jak do tej pory były to najgorsze dla mnie elementy modelu i krzywo troche wyszły, ale były też troche źle zaprojektowane, wieć jakby ktoś kleił ten model niech zwróci uwagę na część 61 a i b. Teraz zaczynam prace nad czymś ala kabina kierowcy. Doskonały rysunek techniczny a dokładniej jego brak oraz ciekawy nadruk 3 częśc ma sobie z brakiem numeracji spowodowało , że tylko godzine zastanawiałem się jak mniej więcej powinny te część być zamontowane. Ok koniec gadania. Oto Fotki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Komentarze mile widziane. Może mnie zmobilizują aby skończyć model w terminie :D
Awatar użytkownika
Jeziorek

Post autor: Jeziorek »

Fajne "jeżdżadełko". :lol:
Nie wiem czy tylko na zdjęciu, ale widać pewne braki w retuszu przy łaczeniu podłogi z bokiem i w akumulatorze (chyba to akumulator ?):idea:
Kiedy gąski, bo bez nich to tak trochę dziwnie wygląda. ;-)
I nie waż się zawalić terminu :!: :haha:
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Już wyjaśniam :D
To chyba rzeczywiście jest akumulator ,a braku retuszu na samym dole są ,ale zostana zniwelowane jak będę pracował nad spodem i montował błotniki. Reszta białych plamek to raczej zasługa flasha bo w normalnym świetle ich nie widać. A co do gąsek to chyba w przyszłym roku hehe :D
Awatar użytkownika
rout

ladnie. nic mniej , i niestety nic wiecej :( gl. niepodoba mi sie brak walorki , ten plaski 'akumulator' i el. silnika strasznie kluja mnie w oczy , ale to chyba takie juz moje zboczenie po pzkpfw 1... ;)
niepodobaja mi sie tez jedne z kol nosnych , nie powinny byc 'dziurawe'? te najblizej krawedzi zew. pojazdu.

no , pomarudzilem , to moge jechac na wakacje ;p
powodzenia
Awatar użytkownika
Jeziorek

Post autor: Jeziorek »

rout pisze:gl. niepodoba mi sie brak walorki , ten plaski 'akumulator' i el. silnika strasznie kluja mnie w oczy
rout, ale standard to standard. :) Ne można więcej dodać :)
Ethelfrid - gąski mają być w tym roku, bo tak długo nie będę czekał ;-)

A jak poprawisz retusz, to będzie więcej pochwał. :D
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
Awatar użytkownika
Ethelfrid

Rout kółka są dziurawe, tylko tego nie widać. Wcześniej są fotki samych kół i tam widać dokładnie.
A co do standartu to też mnie gryzie , bo już wcześniej pisałem i pokazywałem fotki jak to coś ma się do oryginału, a raczej jak się nie ma.
Ale uparłem się, że póki nie zrobie w miare ładnie jakiegoś modelu w standarcie to z walorką poczekam. A z drugiej strony jakoś standart bardziej do mnie przemawia. Jak zrobie błąd to będę go pamiętał do końca życia ( modelu hehe )
P.S
Jeziorek thx za obrone standartu :D
Rout zaraz poogładam twojego Panzera I i też coś pomarudze heheehe
Awatar użytkownika
rout

hehe , no i dopsz , bo cos niezbyt duzo emocji budzi moj model , ale moze to i dobrze... ;)
ODPOWIEDZ