Moje życie z Piknikiem Lotniczym nad głową
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
_Tony_ prośba o 24h za późno. Byłem, mam około 300 fotek i będę je udostępniał (przynajmniej te z wystawy statycznej), ale tych tobie potrzebnych to niestety nie mam.
Talib, jeśli to jest relacja mieszkańców, to bym podchodził do tego z dystansem. Ludzie "nie w temacie: często błędnie podchodzą to tematu, a do zabierania głosu są pierwsi a potem się wszyscy dziwią, że jest kilka wersji jednego wydarzenia.
Tad, a komu pogoda dzisiaj pokrzyżowała szyki Chyba tym co się chcieli opalać. Bo co do pokazu, to nawet piloci stwierdzili, że pogoda była lepsze niż wczoraj (bo nie świeciło takie mocne słońce).
A co do zdjęć, które mam do udostępnienia, to założe odzielny wątek. Tam dopiero podam co mam i w jakich ilościach. Nie wiem tylko czy jeszcze dzisiaj to napiszę.
Talib, jeśli to jest relacja mieszkańców, to bym podchodził do tego z dystansem. Ludzie "nie w temacie: często błędnie podchodzą to tematu, a do zabierania głosu są pierwsi a potem się wszyscy dziwią, że jest kilka wersji jednego wydarzenia.
Tad, a komu pogoda dzisiaj pokrzyżowała szyki Chyba tym co się chcieli opalać. Bo co do pokazu, to nawet piloci stwierdzili, że pogoda była lepsze niż wczoraj (bo nie świeciło takie mocne słońce).
A co do zdjęć, które mam do udostępnienia, to założe odzielny wątek. Tam dopiero podam co mam i w jakich ilościach. Nie wiem tylko czy jeszcze dzisiaj to napiszę.
szkoda ze nie natrafiles na ten temat http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=5527 2 dni wczesniej (
MOZE KTOS INNY SIE WYBIERA I MI POROBI ZDJECA???
P.S przepraszam za niepolskie litery, poniewaz pisze teraz nie z swojego komputera - a jego wlasciciel ma niezle w nim namieszane.
MOZE KTOS INNY SIE WYBIERA I MI POROBI ZDJECA???
P.S przepraszam za niepolskie litery, poniewaz pisze teraz nie z swojego komputera - a jego wlasciciel ma niezle w nim namieszane.
==============
.:LIFE IS BRUTAL:.
==============
.:LIFE IS BRUTAL:.
==============
Nie no - szło mi tylko o w miarę zabawne przedstawienie imprezy od strony ludzi, którzy nie są entuzjastami lotnictwa a muszą to znosić. Jak by nie było dwa dni hałasów i ryków samolotów - to nie takie hop siup. No i te pokazy Iskier nad blokami - to jednak przesada (na okoliczność jakiegoś wypadku po prostu masakra w regionie). Przecież nawet na pokazach lotniczych nie wolno wykonywać akrobacji nad publiką - a tu?
Co do pogody to było ewidentne - jak się zanosiło na deszcz to od razu spadała intensywność latania i na odwrót - chmury w górę - samoloty też w górę.
Z fotkami to nie wiem - mam tylko marne balkonowe (np. Magda łapała na zoom samoloty...), więc to zabawa a nie poważna dokumentacja. Mr Tom chyba ma solidną dokumentację.
Tony - wybiorę się do muzeum i porobię te fotki dla Ciebie - nie obiecuję dokładnie kiedy. Napisz mi tylko dokładnie co to za zestaw - brzmi dość nielotniczo i raczej go nie znam.
POzdr,
TAD
Co do pogody to było ewidentne - jak się zanosiło na deszcz to od razu spadała intensywność latania i na odwrót - chmury w górę - samoloty też w górę.
Z fotkami to nie wiem - mam tylko marne balkonowe (np. Magda łapała na zoom samoloty...), więc to zabawa a nie poważna dokumentacja. Mr Tom chyba ma solidną dokumentację.
Tony - wybiorę się do muzeum i porobię te fotki dla Ciebie - nie obiecuję dokładnie kiedy. Napisz mi tylko dokładnie co to za zestaw - brzmi dość nielotniczo i raczej go nie znam.
POzdr,
TAD
Khehe, ja mieszkam jakis kilometr od lotniska Radomskiego Osrodka Szkolenia Pilotow (w linii prostej) i bylem swiadkiem treningow wyzej wspomnianych Iskier Dawno ich coprawda nie widzialem nad Radomiem (bo je chyba do Deblina przeniesli), ale za to treningi Orlikow mam na codzien. Loty zazwyczaj odbywaja sie sie nad lotniskiem i w tej kilometrowej strefie pomiedzy lotniskiem i moim blokiem. W kazdym razie program pokazu znam na pamiec
taaaak..mieszkam obok sporego poligonu i trochę rozumiem taki ból....tylko w nieco mniejszej skali....Mi-8, Mi-17 i Sokoły bardzo często robią rozmaite rzeczy nad moim osiedlem...kiedyś ,,dowcipny'' pilot Mi-17 przyziemił na niewielkim placu pośrodu osiedla - pozamiatało piasek i pozrywało ludziom pranie no i przyprawiło o kłopoty z sercem kilku słabszych psychicznie....kilka tygodni temu Mi-24 wywołał popłoch wśród nietutejszych kierowców swoim lotem koszącym równolegle do ulicy w niewielkiej od niej odległości... czołgi, BWP,BRDM (nie mówiąc o Starach) szarżujące przez ulicę w drodze z rampy kolejowej również często się spotyka, ale nie przestaje mnie bawić obserwowanie min ludzi,którzy czołg widzieli w ,,Czterech Pancernych...'' a tu wdepli an coś takiego