POLICJA napis na figurkach 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
POLICJA napis na figurkach 1/72
Mam problem - pomalowalem sobie takie oto figurki
i chcialbym umiescic na ich plecach bialy napis POLICJA
Problem w tym ze nie za bardzo mam pomysl jak mam
ten napis zrobic w 1/72. Jedyne co mi do glowy przyszlo
to druknąć na papierze i przykleic. Na modelarstwo.org.pl zaproponowano pomalowanie na czarno papieru kredowego i wydrapanie napisu.
Moze ktos ma jakies inne propozycje.
(bede jeszcze inne malowal i doloze do nich kaski)
i chcialbym umiescic na ich plecach bialy napis POLICJA
Problem w tym ze nie za bardzo mam pomysl jak mam
ten napis zrobic w 1/72. Jedyne co mi do glowy przyszlo
to druknąć na papierze i przykleic. Na modelarstwo.org.pl zaproponowano pomalowanie na czarno papieru kredowego i wydrapanie napisu.
Moze ktos ma jakies inne propozycje.
(bede jeszcze inne malowal i doloze do nich kaski)
no...
jeśli to jest 1/72...
to napisz jeszcze, ile kosztuje u Ciebie godzina korepetycji z malowania...
jeśli to jest 1/72...
to napisz jeszcze, ile kosztuje u Ciebie godzina korepetycji z malowania...
zapraszam na Forum Historyczne
ja bym sprobowal wydrukowac te napisy na jakims cienkim papierze... na zwyklej domowej plujce moze to nie wyjsc.... ale mozna sprobowac w jakiejs kfaejce czy zakladzie...
a figurki ladne
te w 1/72 lepiej sie maluje niz w 1/32 ;)
a figurki ladne
te w 1/72 lepiej sie maluje niz w 1/32 ;)
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
Dzieki za mile slowa jak chcecie to wrzuce kilka zdjec w powiekszeniu jutro.
Akurat do tych figurek sie nie przykladalem specjalnie i jesli zwykle jedna zajmuje mi 2h to te hurtem wszystkie zrobilem w jakies 3-4h.
Technika kamuflazu banalna - acz niestety psuje pedzel latwo -
najpierw warstwa biala nalozona normalnie, jak wyschnie to
szary lakier srednio gesty nabieram niewielka ilosc (na czubek)zuzytym (rozczapierzonym) pedzelkiem 00, rozcieram na papierze i dziubdziam po bialym, potem to samo z czarnym, a potem lupka i nowy pedzelek twardy 00 i gdzie trzeba malutkie plamki odpowiedniego koloru. Na powiekszeniu
widac ze nie jest to kamuflaz jak w oryginale, ale NIKT tego golym okiem nie zobaczy w tej skali :P
Akurat do tych figurek sie nie przykladalem specjalnie i jesli zwykle jedna zajmuje mi 2h to te hurtem wszystkie zrobilem w jakies 3-4h.
Technika kamuflazu banalna - acz niestety psuje pedzel latwo -
najpierw warstwa biala nalozona normalnie, jak wyschnie to
szary lakier srednio gesty nabieram niewielka ilosc (na czubek)zuzytym (rozczapierzonym) pedzelkiem 00, rozcieram na papierze i dziubdziam po bialym, potem to samo z czarnym, a potem lupka i nowy pedzelek twardy 00 i gdzie trzeba malutkie plamki odpowiedniego koloru. Na powiekszeniu
widac ze nie jest to kamuflaz jak w oryginale, ale NIKT tego golym okiem nie zobaczy w tej skali :P
To są figurki Ceasara British SAS - wycięłem im trochę stuffu na pleckach
(dużo kieszonek tam mają więc by nie bylo widać napisu ;D). Ceasara sa
naprawde rewelacyjne jak na 72 - robią to jakąś nową technologią i detale są bardzo dokładne.
Następnym chcę dołożyć kaski być moze z Revella choć te Revella
są jakies gigantyczne...
http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=H001
Diorama owszem - zapewne będzie to szara anakonda (sokół) ze specpułku Broplanu we współdziałaniu z Policją na jakiejś autostradzie
(dużo kieszonek tam mają więc by nie bylo widać napisu ;D). Ceasara sa
naprawde rewelacyjne jak na 72 - robią to jakąś nową technologią i detale są bardzo dokładne.
Następnym chcę dołożyć kaski być moze z Revella choć te Revella
są jakies gigantyczne...
http://www.plasticsoldierreview.com/Rev ... &code=H001
Diorama owszem - zapewne będzie to szara anakonda (sokół) ze specpułku Broplanu we współdziałaniu z Policją na jakiejś autostradzie