II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 8
Kurczę.Szkoda, że nie biorę udziału w tej zabawie:(Tak czytam te pytania, i na niektóre może i bym coś tam wiedział:).A przecież, nie o to tutaj chodzi, tylko o zabawę.
PS.Tak z ciekawości, odszukałem odp. na ostatnie pytanie.Szukałem jej dokładnie 1,5 minuty.Pozdr.
PS.Tak z ciekawości, odszukałem odp. na ostatnie pytanie.Szukałem jej dokładnie 1,5 minuty.Pozdr.
Na stoczni - HMS King George V skala 1:200.
dobrze grzebiesz w koncu natkniesz sie na nazwe, tylko grzeb dalej tez mnie to meczylo ale w koncu w ktoryms zrodle pisaloKuba:) pisze:Dajcie spokój z tym pytaniem o Victory. Najpierw musiałem wogóle dowiedzieć się co to był za okręt (po raz pierwszy o nim słyszę), cała ta bitwa (Trafalgar), a teraz już w którymś-nastym źródle podają niekonkretnego, nie z nazwy czy czegoś, odtwórcę roli HMS Victory. Ale pocieszam się że moje pytanie jest bardziej hardkorowe
@kapek - caly czas mozesz dolaczyc
do zabawy można się przyłączyć w każdym momencie jej trwania wysyłając swoje pytanie z odpowiedzią na podany adres zabawa@kartonwork.pl To jedyny warunek jaki trzeba spełnić.kapek pisze:Kurczę.Szkoda, że nie biorę udziału w tej zabawie.....
-
- x 8
-
- x 8
Nadeszła chwileczka, nadszedł momencik, o którym wcześniej była mowa.
czas na pytanie nr 10, które brzmi następująco:
Kiedy powstały i kiedy zostały zniszczone Warszawy Ghia?
Szperacze, bierzcie sie już do roboty. Ja też chyba poszperam, bo nigdy wcześniej nie słyszałem o jakiś warszawach ghia. Czego to się człowiek nie dowiaduje na tym kartonworku.
Uśmiech zaskoczeniowo-zdziwieniowy.
czas na pytanie nr 10, które brzmi następująco:
Kiedy powstały i kiedy zostały zniszczone Warszawy Ghia?
Szperacze, bierzcie sie już do roboty. Ja też chyba poszperam, bo nigdy wcześniej nie słyszałem o jakiś warszawach ghia. Czego to się człowiek nie dowiaduje na tym kartonworku.
Uśmiech zaskoczeniowo-zdziwieniowy.
a po polsku pytania do googla zadać nie można było ? na wielu polskich stronach znalazłem odpowiedźEdmund_Nita pisze:Kuba:), wejdź do googla i wpisz "The Battle of Trafalgar, 200 Anniversary" i szukaj w pierwszych pięciu stronach. Więcej nie mogę....
a tak wogóle to proszę nie podpowiadać szuajcie a znajdziecie - sami
powiem więcej, odpowiedź była nawet w tym tygodniu w polskich gazetachJaCkyL pisze:a po polsku pytania do googla zadać nie można było ? na wielu polskich stronach znalazłem odpowiedź
* teoria [R.I.P.] i praktyka są zgodne tylko w teorii, a nie w praktyce *
http://www.wprost.pl/ar/?O=78257
hehe.......na przyklad ;)
20mln dolarow...... sie kurde szarpnęli
warszawa ghia......trzeba bedzie jutro googlaja zapytac
hehe.......na przyklad ;)
20mln dolarow...... sie kurde szarpnęli
warszawa ghia......trzeba bedzie jutro googlaja zapytac
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach