[Foto-relacja] Lancia Stratos Alitalia '77 NIE KASOWAĆ (cdn)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Chcesz fotki tylko wnętrza czy silnika i zawieszenia też?
Ostatnio zmieniony czw lip 07 2005, 19:12 przez paperman, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Dzisiaj doszedł cały przód i panele boczne. No cóż. Nic nie będe pisał. Zobaczcie sami:
Tutaj jak trzeba skleić przedni wlot powietrza. Wstawiam to zdjęcie, bo te części sprawiły mi sporo problemów. W instrukcji nie ma ni rysunka jak to skleić:
A tu już zdjęcia dzisiejszego stanu samochodu:
Pozdrawiam, Arek.
Dzisiaj doszedł cały przód i panele boczne. No cóż. Nic nie będe pisał. Zobaczcie sami:
Tutaj jak trzeba skleić przedni wlot powietrza. Wstawiam to zdjęcie, bo te części sprawiły mi sporo problemów. W instrukcji nie ma ni rysunka jak to skleić:
A tu już zdjęcia dzisiejszego stanu samochodu:
Pozdrawiam, Arek.
W moim modeliku Lancii tył zaczyna przypominać ten z oryginału. Światła z wycinanki zastąpiłem zrobionymi z opakowań od tabletek, wyciąłem je dziurkaczem.
Część, na której jest tablica rejestracyjna jest jeszcze nie przyklejona do tej, na której są światła, dlatego może się wydawać, że są one nie sklejone.
Fotki:
Część, na której jest tablica rejestracyjna jest jeszcze nie przyklejona do tej, na której są światła, dlatego może się wydawać, że są one nie sklejone.
Fotki:
O wiele lepiej by to wyglądało gdyby światła były z opakowań o mniejszej "gramaturze" i gdybys oderwał sreberka i zrobił wnętrze z folli imitującej chrom.Bardzo dobry efekt dają farby niekryjące Revella (Klar), są o tyle lepsze , że światło wychodzi gładkie, a jak są potrzebne przetłoczenia to trzeba zrobic formę i rozgrzać folię szuszarką. Jak jeszcze możesz to spróbuj zrobic światła z wnętrzem.