II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
miałem się poddać bez szukania nawet, ale jakoś sie znalazlo gogiel jest wielki
Robi się : Zenit HMV 1:250
-
- x 8
Drogi jerry_bee, ja tu tylko zapodaję pytanka i odpowiedzi na nie w związku z tym, że Vivitowi latem należy się urlop, jak stąd do Rokosowa. A rządzi Vivit, no może z gabinetem cieni w postaci Jety. To oni, a właściwie Jeta zapoczątkowali zabawę wakacyjną. Było to w zeszłym roku w Kruszwicy, kiedy to z okazji konkursu modelarskiego spotkaliśmy się razem i w pewnym momencie Jeta rzucił Vivitowi propozycję by ten, w celu uatrakcyjnienia forum w sezonie ogórkowym, wymyślił i poprowadził taką wakacyjną zabawę. Vivitowi pomysł się spodobał i po uzgodnieniach z Jetą wprowadził w czyn. W tym roku zabawę kontynuujemy. I bardzo dobrze.
Napisałem, że Vivit będzie miał zagrychę, bo o ile pamiętam, to podobną sytuację mieliśmy w zeszłym roku. Na któreś z pytań można było w wieloraki sposób odpowiedzieć i pytanie chyba anulowano.
Ponieważ aktualnie zgłasza się pytania do rundy sierpniowej, apeluję w imieniu Vivita, żeby odpowiedzi na zgłaszane pytania miały charakter jednoznaczny, bez żadnych wariantów.
Dam przykład: " Kto zdobył tytuł Mistrza Polski w klasie B-1 podczas rozgrywanych w 1967 roku w Warszawie Mistrzostwach Polski Modeli Pływających. Należy podać imię i nazwisko tego modelarza." I wszystko jasne, może być tylko jedna odpowiedź, bez żadnych wątpliwości. Liczę na Was, że taki właśnie charakter będą miały pytania zadawane w rundzie sierpniowej. Ale się rozgadałem. Muszę przyznać, że czasami lubię.
A tak na marginesie, kto pierwszy odpowie (imię i nazwisko modelarza) w tym wątku na moje przykładowe pytanie, dostanie nagrodę dodatkową w postaci archiwalnego numeru Małego Modelarza.
Uśmiechów sto - na zapas,
Edmund
Napisałem, że Vivit będzie miał zagrychę, bo o ile pamiętam, to podobną sytuację mieliśmy w zeszłym roku. Na któreś z pytań można było w wieloraki sposób odpowiedzieć i pytanie chyba anulowano.
Ponieważ aktualnie zgłasza się pytania do rundy sierpniowej, apeluję w imieniu Vivita, żeby odpowiedzi na zgłaszane pytania miały charakter jednoznaczny, bez żadnych wariantów.
Dam przykład: " Kto zdobył tytuł Mistrza Polski w klasie B-1 podczas rozgrywanych w 1967 roku w Warszawie Mistrzostwach Polski Modeli Pływających. Należy podać imię i nazwisko tego modelarza." I wszystko jasne, może być tylko jedna odpowiedź, bez żadnych wątpliwości. Liczę na Was, że taki właśnie charakter będą miały pytania zadawane w rundzie sierpniowej. Ale się rozgadałem. Muszę przyznać, że czasami lubię.
A tak na marginesie, kto pierwszy odpowie (imię i nazwisko modelarza) w tym wątku na moje przykładowe pytanie, dostanie nagrodę dodatkową w postaci archiwalnego numeru Małego Modelarza.
Uśmiechów sto - na zapas,
Edmund
A ja znalazłem taką odpowiedź na pytanie nr 10 :
Normalnie teraz juz strach odpowiadac na jakiekolwiek pytaniaW 1962 roku rozpoczęły się prace nad modernizacją nadwozia Warszawy. Do współpracy zaproszono włoską firmę stylistyczą Ghia. Zaprojektowana przez włoskich inżynierów karoseria miała ładne, opływowe i modne w tamtych czasach kształty
-
- x 8
Niestety Piotrze, Mundziu zajął na tych mistrzostwach 13 miejsce w klasie EK, chociaż po ocenie był na miejscu drugim z 18 punktami ( na 20 możliwych) lepszy od mojego modelu był tylko Vittorio Veneto. Niestety pojechałem do Warszawy z nieopływanym modelem i w efekcie spadek na 13 miejsce. Tak było.
Próbujcie dalej. Uśmiech byłego pechowca....
Próbujcie dalej. Uśmiech byłego pechowca....