II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Bartosz B.
- x 7
a ja, jak nie znajdę odpowiedzi w ciągu 20 minut, odpuszczam sobie podobne pytania. wolę ten czas poświęcić na model. to ostatnie pytanie pachnie Kierownikiem, tylko że nie ma Go na liście wakacyjnej.
chyba znalazłem. zaryzykuję.
chyba znalazłem. zaryzykuję.
* teoria [R.I.P.] i praktyka są zgodne tylko w teorii, a nie w praktyce *
Galwani: zebys Ty wiedzial jakie dziwne czasem konstrukcje wymyslaja...
Specjalnie dla Ciebie: parowoz elektryczny:
http://www.skyrocket.de/locomotive/img/sbb_e3-3__1.jpg
Specjalnie dla Ciebie: parowoz elektryczny:
http://www.skyrocket.de/locomotive/img/sbb_e3-3__1.jpg
-
- x 8
Kochani, jestem. Jak czytam komentarze do ostatniego pytania, to coś mi się zdaje, chociaż nie chcę być złym prorokiem, że autor zarobi -2 punkty. Autor, to Uboottd i według niego prawidłowa odpowiedź na pytanie nr 12 brzmi następująco:
Przekładnia Luttermöllera, lub napęd systemu Luttermöllera, stosowane w parowozach typu T39.
Odpowiedź: System Hagansa, jest nieprawidłowa - wszystkie osie były w nim wiązane, choć w dwóch grupach połączonych przegubowymi wiązarami oraz podział był trzy pierwsze - dwie ostatnie, a nie trzy środkowe i skrajne.
Ufff...., nieco skomplikowane, ale być może prawdziwe. Ciekawe, czy ktoś tak odpowiedział.
Uśmiech na dwa pierwsze siekacze połączone z trzema tylnymi trzonowymi przy pomocy przegubowego języka o sześciu stopniach (nie przesadziłem?) swobody,
Edmund
Przekładnia Luttermöllera, lub napęd systemu Luttermöllera, stosowane w parowozach typu T39.
Odpowiedź: System Hagansa, jest nieprawidłowa - wszystkie osie były w nim wiązane, choć w dwóch grupach połączonych przegubowymi wiązarami oraz podział był trzy pierwsze - dwie ostatnie, a nie trzy środkowe i skrajne.
Ufff...., nieco skomplikowane, ale być może prawdziwe. Ciekawe, czy ktoś tak odpowiedział.
Uśmiech na dwa pierwsze siekacze połączone z trzema tylnymi trzonowymi przy pomocy przegubowego języka o sześciu stopniach (nie przesadziłem?) swobody,
Edmund