II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 8
No to tradycyjnie po odpowiedzi - nowe pytanie. Już czternaste, które wygląda tak:
Od września 1943 r. wszystkie nowo budowane Panther Ausf. D miały specjalną powłokę mającą chronić pancerz przed chwytaniem ładunków magnetycznych. Tą powłoką był Zimmerit.
Pytanie brzmi: Czym faktycznie był Zimmerit ?
No to śledziki, prześledźcie sieć i odpowiadajcie. Za dobre odpowiedzi w tej zabawie są punkty. Im więcej ich, tym lepiej, bo są premiowane.
Uśmiech bez podpowiedzi,
Edmund
P.S.: Jakoś nikt nie chce otrzymać w nagrodę archiwalnego numeru Małego Modelarza. Czekam ciągle na prawidłową odpowiedź na zadane wcześniej pytanie Mundzia.
Od września 1943 r. wszystkie nowo budowane Panther Ausf. D miały specjalną powłokę mającą chronić pancerz przed chwytaniem ładunków magnetycznych. Tą powłoką był Zimmerit.
Pytanie brzmi: Czym faktycznie był Zimmerit ?
No to śledziki, prześledźcie sieć i odpowiadajcie. Za dobre odpowiedzi w tej zabawie są punkty. Im więcej ich, tym lepiej, bo są premiowane.
Uśmiech bez podpowiedzi,
Edmund
P.S.: Jakoś nikt nie chce otrzymać w nagrodę archiwalnego numeru Małego Modelarza. Czekam ciągle na prawidłową odpowiedź na zadane wcześniej pytanie Mundzia.
Podobno... wesoło podtrzymywał ogień na płonącym pancerzu
Sorry... tak jakoś "intuicyjnie" się mi wpisało - dopiero taraz luknąłem o co tu chodzi
Pozdrawiam,
Maciej
Sorry... tak jakoś "intuicyjnie" się mi wpisało - dopiero taraz luknąłem o co tu chodzi
Pozdrawiam,
Maciej
Ostatnio zmieniony czw lip 14 2005, 20:23 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 8
-
- x 8
Dostałem przed chwilą liścik od autora pytania, który twierdzi, że wysłał Vivitowi uzupełnienie do pytania. W odpowiedzi należy podac potoczną nazwę materiału, z którego zrobiony był Zimmerit.
No i oczywiście odpowiedzi należy kierować wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
No i oczywiście odpowiedzi należy kierować wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
-
- x 8
chwileczkę, chwileczkę. a odpowiedzi nie wysyła się do 23,00? nie załapałem się na kolejne 2 punkty. Edmund, jak mogłeś...
a, i dodatkowe pytanie. chodzi o potoczną nazwę tego zimmeritu w jakim języku? polskim? niemieckim? serbsko-chorwackim?
a, i dodatkowe pytanie. chodzi o potoczną nazwę tego zimmeritu w jakim języku? polskim? niemieckim? serbsko-chorwackim?
* teoria [R.I.P.] i praktyka są zgodne tylko w teorii, a nie w praktyce *