II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Bartosz B.
- x 7
Moim zdaniem wszystkie odpowiedzi tzn. szpachlówka, gips, tynk itp. powinny zostać przez Vivita uznane jako prawidłowe, a na przyszłosć najlepiej nie zadawać pytan na które sa różne odpowiedzi, powodujące zamieszanie. Tak jak napisał Edziu - konkretne pytanie na które jest tylko jedna, konkretna odpowiedź.
a co z ludzmi (m.inn mna) ktorzy nie podaja nazw gips itd. w obawie przed niezaliczeniem? jezeli Wam to zalicza to bedzie to nie fer w stosunku do tych ktorzy nie odpowiadali...
przy czym w pelni rozumiem ze potoczna nazwa to szerkie pojecie :|
zostawmy to Vivitovi niech sie troche napoci
przy czym w pelni rozumiem ze potoczna nazwa to szerkie pojecie :|
zostawmy to Vivitovi niech sie troche napoci
na warsztacie: F-14 MM
w kolejce: rozbabrany 1,5 letni Yamato AH, Takao AH, Piorun MM, A6M2 Zero AH
w kolejce: rozbabrany 1,5 letni Yamato AH, Takao AH, Piorun MM, A6M2 Zero AH
Zimmerit - była to najzwyklejsza szpachlówka nitro nakładana na pancerz w warstwie ok. 10 mm i specjalnie złobkowana w różne wzory.
No własnie problem w tym ze to nie była szpachlówka nitro.
A faktycznie to było to:
octan poliwinylu 25%, materiał wypełniający: włókno drewniane 10%, siarczan baru 40%, siarczek cynku 10% ,barwnik: ochra 15%
Szpachlówka wg słownika jezyka polskiego ma określone znaczenie. I zimmerit nie pełnił tej funkcji nastepna sprawa to "nitro" O tym ze coś jest "nitro" decyduje obecność grupy -NO a w zadnym z tych związków takowa nie występuje (chemia)
Więc odpowiedz autora jest błędna:) Ale moim skromnym zdaniem fajnie ze się pojawiła, jest wesoło pokombinowaliśmy sobie na zasadzie "co poeta miał na mysli" i jest super.
Teraz jest jeszcze ciekawsze pytanie, bo autor nie określił "na której stacji" Petrochemia Płock, Orlen, Rafineria Gdańsk???
Mnie się posypała lambda po 95 z Shela więc rozrzut wyników może być ogromny:))))))))
Pozdrawiam
No własnie problem w tym ze to nie była szpachlówka nitro.
A faktycznie to było to:
octan poliwinylu 25%, materiał wypełniający: włókno drewniane 10%, siarczan baru 40%, siarczek cynku 10% ,barwnik: ochra 15%
Szpachlówka wg słownika jezyka polskiego ma określone znaczenie. I zimmerit nie pełnił tej funkcji nastepna sprawa to "nitro" O tym ze coś jest "nitro" decyduje obecność grupy -NO a w zadnym z tych związków takowa nie występuje (chemia)
Więc odpowiedz autora jest błędna:) Ale moim skromnym zdaniem fajnie ze się pojawiła, jest wesoło pokombinowaliśmy sobie na zasadzie "co poeta miał na mysli" i jest super.
Teraz jest jeszcze ciekawsze pytanie, bo autor nie określił "na której stacji" Petrochemia Płock, Orlen, Rafineria Gdańsk???
Mnie się posypała lambda po 95 z Shela więc rozrzut wyników może być ogromny:))))))))
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lip 16 2005, 19:42 przez Piotti, łącznie zmieniany 1 raz.
Eee, no nie popadajmy w skrajnosc... Chodzi pewnie autorowi pytania o przyblizona ilosc oktan (bylo to pewie okreslone w jakiejs normie DINowskiej) w paliwie B4 czyli tzw paliwie deficytowym, ktore mialo troche oktan mniej niz paliwo normalne C3. Umm... chyba nie nic nie podpowiedzialem, nie?Piotti pisze: Teraz jest jeszcze ciekawsze pytanie, bo autor nie określił "na której stacji" Petrochemia łock, Orlen, Rafineria Gdańsk???
Pozdrawiam
Lambda Ci poleciala, bo 95 to bylo za duzo, czy za malo? Ja slyszalem, ze jak na Shellu zaleje sie V-Power, to potrafi tam byc nawet powyzej 100 oktan...
Pozdrawiam.
Hej, fajnie było, nie ?
A żeby się usprawiedliwić powiem, że taka informacja jest zamiesczona przez pana Waldemara Trojcę na stronie 17 wers 9 od dołu w książce "Sd.Kfz. 171 Pz. Kpfw. V Panther".
Skąd to "nitro" ? Nie mam pojęcia
Proszę jednak Vivita, żeby uznał wszystkie gipsy, cementy, szpachlówki, ciasta itp., nawet bez nitro.
Przyznam szczerze, że nigdy bym nie przypuszczał, że takie - wydaje się proste - pytanie, może tak namieszać
Ale chyba wszyscy się nieźle ubawiliśmy
A żeby się usprawiedliwić powiem, że taka informacja jest zamiesczona przez pana Waldemara Trojcę na stronie 17 wers 9 od dołu w książce "Sd.Kfz. 171 Pz. Kpfw. V Panther".
Skąd to "nitro" ? Nie mam pojęcia
Proszę jednak Vivita, żeby uznał wszystkie gipsy, cementy, szpachlówki, ciasta itp., nawet bez nitro.
Przyznam szczerze, że nigdy bym nie przypuszczał, że takie - wydaje się proste - pytanie, może tak namieszać
Ale chyba wszyscy się nieźle ubawiliśmy
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16