MAZ-543 (30-lat historii...)
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Łeee.... nikt nie miał ochoty poszperać...no to podaję odpowiedź na drugie pytanie...tym krajem jest znowu Afganistan, tyle, że wiele lat wcześniej w czasie tak zwanej „interwencji” kraju zaprzyjaźnionego, czyli ZSRR... Wystrzelono wtedy około 1000 szt. Rakiet SCUD, a właściwie ELLBRUS... niestety nie podają, z jakim skutkiem i z jaką dokładnością trafienia... hm... Se chłopaki poćwiczyli wtedy ..hihihi
- Paweł Dziubek
Witam Cię Grzesiu.
No, nareszcie dałeś jakiś znak życia. Cieszę się z tego powodu. A wracając do malowania to nadal mam dylemat - jak to jest z tymi szchownicami. Są na kabinie czy ich nie ma?????????
Co do modelu Dragona. Tak, niestety środkowe kabiny mają się nijak do oryginału. Ale to jedyny model i koniec.
Pozdrawiam
Paweł
No, nareszcie dałeś jakiś znak życia. Cieszę się z tego powodu. A wracając do malowania to nadal mam dylemat - jak to jest z tymi szchownicami. Są na kabinie czy ich nie ma?????????
Co do modelu Dragona. Tak, niestety środkowe kabiny mają się nijak do oryginału. Ale to jedyny model i koniec.
Pozdrawiam
Paweł
No...Paweł są ... Ja jednak będę obstawał przy wariancie, że w liniowych jednostkach ich nie było... Były w jednostce gdzie służył Mariusz.... Jednak nie posiadam żadnych zdjęć z szachownicą....zdjęcia Polskich wyrzutni mam „niestety” tylko z numerami bocznymi...(są wstawione w wątku...) W jednostce gdzie służył Kierownik także nie było namalowanych szachownic. Pewne odstępstwa o których rozmawialiśmy wcześniej (tzn. szachownice na kabinach...) mogły się pojawiać z propagandowych powodów od lat 80 – tych.... Zalecenia dla Układu Warszawskiego były jasne (żadnych znaków przynależności państwowej....za wyjątkiem parad, defilad, i wizyt mediów...czyli propaganda....), ale po rozpadzie ZSRR, nikt tego już nie pilnował.....
Czyli możesz wybrać MAZ z „defilady” albo MAZ z okresu „zimnej wojny” ........
Tak zupełnie z innej beczki, niedawno otrzymałem coś na styl „rocznika” uzbrojenia lądowego ZSRR i Rosji , no i nie powiem miałem lekkie zdziwienie typami uzbrojenia wymienianymi przez autorów (praca zbiorowa...) , a mającymi być na wyposażeniu naszego wojska.... jak zrobię skany to powstawiam niektóre.... Zadziwienie gwarantowane.....
Czyli możesz wybrać MAZ z „defilady” albo MAZ z okresu „zimnej wojny” ........
Tak zupełnie z innej beczki, niedawno otrzymałem coś na styl „rocznika” uzbrojenia lądowego ZSRR i Rosji , no i nie powiem miałem lekkie zdziwienie typami uzbrojenia wymienianymi przez autorów (praca zbiorowa...) , a mającymi być na wyposażeniu naszego wojska.... jak zrobię skany to powstawiam niektóre.... Zadziwienie gwarantowane.....